milanovićeva inicijativa / 'Od skijanja može živjeti sto ljudi, a ne njih deset'

Image
Foto: HGSS

Premijer Zoran Milanović istaknuo je da Vlada svojim odlukama može pomoći da se skijaška sezona, koja je prekratka zbog neodgovarajuće infrastrukture, produži i tako omogući da od toga živi više građana

11.2.2015.
11:47
HGSS
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović ustvrdio je u srijedu kako Vlada svojim odlukama može pomoći da se iskoriste prirodni potencijali Hrvatske kako bi skijaška sezona na domaćim skijalištima trajala dva do tri mjeseca, a ne samo dva tjedna.

Vlada je na sjednici donijela odluku o utvrđivanju interesa države za izgradnju Regionalnog športsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem odluke bit će izvlašteno deset katastarskih čestica (šuma) kojima su vlasnik Hrvatske šume za potrebe izgradnje sustava za zasnježivanje, skijaških staza i poligona za daskanje, žičara, građevina ugostiteljsko turističke namjene s kolibom za skijaše, akumulacije sa crpnom stanicom, te trafostanice i ostala infrastruktura.

Milanović je tu odluku iskoristio kako bi upozorio da Vlada svojim odlukama može pomoći da se skijaška sezona, koja je prekratka zbog neodgovarajuće infrastrukture, produži i tako omogući da od toga živi više građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je kao primjer skijalište u Mrkoplju koje je posjetio proteklog vikenda, a koje radi otprilike dva tjedna u godini.

"Upravo na tom skijalištu itekako ima uvjeta da Hrvatske šume pomognu odricanjem od nekih parcela da od skijališta živi sto ljudi, a ne njih deset, i to dva, tri mjeseca u godini", kaže Milanović, koji je inače poznat kao zaljubljenik u skijanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za to sigurno postoje uvjeti, ali ih prvo država sa svoje strane mora stvoriti da bi netko u to barem malo uložio. Ovako ćemo se svi diviti ljepoti naših planina dva tjedna na godinu, a možemo dva mjeseca", rekao je.

Da bi se te prepreke otklonile, potrebni smo mi kao Vlada, naglašava premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da mi tu možemo pomoći, naročito preko Hrvatskih šuma", zaključio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo