NEMA TIH NOVACA / Oko za oko, zub za zub

Image

Iranka koju je bivši dečko oslijepio, isto će učiniti i njemu. To joj je dozvolio sud. Točno po 20 kapi u svako oko nakapat će mu u jednoj teheranskoj bolnici u subotu u podne.

13.5.2011.
12:08
VOYO logo

TEHERAN - U subotu točno u podne 32-godišnja Iranka Ameneh Bahrami izvršit će sudsku presudu, koja nam je poznata iz Starog zavjeta: Oko za oko, zub za zub.

Prije sedam godina, njezin tadašnji dečko Majid Mowahedi (27) ju je polio sumpornom kiselinom nakon što je odbila udati se za njega. Ameneh je od tada slijepa i unakaženog lica. Živi u Barceloni i u međuvremenu je bila podvrgnuta brojnim operacijama, no vid joj nikada neće biti vraćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu će Ameneh Majidu u jednoj teheranskoj bolnici ukapati po 20 kapi kiseline u oba oka.

Sudac koji je vodio ovaj slučaj odredio je Majidu zatvoru, a Ameneh je odredio da se isplati 20.000 eura. Ona međutim nije željela novac već priliku da se osveti na identičan način. Sudac je prihvatio njezin prijedlog koji će imati "zastrašujući efekt na sve buduće potencijalne nasilnike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ameneh je novinarima ispričala kako je Majidova majka tražila da odustane od svoje namjere i da ostavi vid njezinom sinu, a on će se zauzvrat doživotno brinuti o njoj. No, Ameneh joj je odgovorila kako je sada prekasno za bilo kakve isprike.

Mnogi su njezinu želju za osvetom ocijenili barbarskom, a ona je takvima javno uputila pitanje: Za koliko biste se novaca mijenjali sa mnom? Za koliko biste novaca prodali svoje oči?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo