REFERENDUM O BRAKU / Opačić: Nije me iznenadila odluka Ustavnog suda

Image
Foto: Pixsell

Ustavni sud jučer je jednoglasno odlučio da naknadni nadzor ustavnosti sadržaja referendumskog pitanja i pretpostavki za njegovo održavanje nije potrebno provoditi, te eventualno odgađati ili zabranjivati referendum o definiciji braka.

15.11.2013.
12:25
Pixsell
VOYO logo

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih MilankaOpačić izjavila je danas da je nije iznenadila odluka Ustavnog suda o ustavnosti referendumskoga pitanja o braku kao životnoj zajednici muškarca i žene.

"Nije me iznenadila odluka Ustavnoga suda, znam tko su ustavni suci. Izaći ću na referendum i glasati protiv toga da se ta odredba unese u Ustav", rekla je novinarima Opačić prije početka predstavljanja priručnika o izvansudskoj nagodbi u kaznenom postupku prema mladima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustavni sud jučer je jednoglasno odlučio da naknadni nadzor ustavnosti sadržaja referendumskog pitanja i pretpostavki za njegovo održavanje nije potrebno provoditi, te eventualno odgađati ili zabranjivati referendum o definiciji braka. U priopćenju suda stoji da je Sabor odluku o referendumu donio s više glasova od većine potrebne za promjenu Ustava.

Nitko ne može preuzeti ulogu Sabora i umjesto njega nastupiti pred Ustavnim sudom, pa i kad Sabor nije iskoristio svoju ovlast. Stoga su odbačeni prijedlozi nekih udruga za ocjenom ustavnosti referendumskog pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo