nema razloga za slavlje / Pad carstva Željka Keruma

Poduzetnik, gradonačelnik, saborski zastupnik. Sve svoje funkcije Željko Kerum doveo je do nesavršenstva. Trgovine i investicije rasprodaje, a u Saboru se rijetko pojavljuje. U petak kao jedan od rijetkih splitskih čelnika nije došao na svečanu sjednicu gradskog vijeća u povodu blagdana svetog Duje. Njegova sestra ipak opovrgava pad kuće Kerum.

4.5.2012.
18:42
VOYO logo

Ne tako davno najpoznatniji brat i seka imali su razloga za slavlje. Nisu više bili samo uspješni poduzetnici, postali su i politički vladari Splita. Ovih dana grad slavi svoj dan, ali gradonačelnik ima sve manje razloga za slavlje. Javno je oglasio rasprodaju imovine.

"Sve je u prodaji. Bitno je da je moj ukupan kapital tri puta veći nega moje obveze. To je dobra stvar", rekao je Željko Kerum prije desetak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko noći na trgovinama je natpis Kerum zamijenio Tommyjev. Predsjednica splitskog Gradskog vijeća, Kerumova sestra i direktorica firme pojašnjava - nije riječ o prodaji, nego o iznajmljivanju. Priče o propasti tvrtke odbacuje.

"Nikad nismo bili stabliniji nego sad. Temeljni kapital ovog društva je izuzetno velik i nema onoga tko ga može ugroziti", rekla je Nevenka Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradu rekordne nezaposlenosti gradonačelnik je obećavao radna mjesta. Danas je neizvjesna sudbina i zaposlenih u njegovu poslovnom carstvu. No malotko je iznenađen.

Gradonačelnik Kerum svesrdno je pomagao poduzetniku, pa će tako iz gradskog proračunu u šetnicu pred hotelom Marjan biti uloženo više od 60 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgleda da ni to neće pomoći, jer hotel Marjan ostaje nedovršeni velebni projekt za koji se hitno traži kupac.

Željko Kerum u politiku je ušao kao uspješan poduzetnik, a sad, u zadnjoj godini mandata kao gradonačelnik mora podvući crtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo