I DEŠA TRAŽILA KEŠA? / "Padaju samo sitne ribe!"

Image

Među uhićenima u akciji "Indeks" spominje se i predsjednica saborskog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Deša Mlikotin Tomić. Privedeni Damir Božičević kaže da padaju samo sitne ribe.

18.9.2008.
16:13
VOYO logo

ZAGREB - Premda glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, šef Uskoka Dinko Cvitan i ravnatelj policije Marijan Benko nisu htjeli reći imena uhićenih u akciji "Indeks", doznaje se da je među osumnjičenima i šefica saborskog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Deša Mlikotin Tomić, koja je ujedno i profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Policija je pretresla njezin stan, no zasad nema informacija je li u njemu pronađeno nešto inkriminirajuće.

Oporbeni su zastupnici u Saboru njezino privođenje protumačili kao debakl HDZ-ove kadrovske politike, dok iz vladajuće stranke poručuju da sumnje treba i dokazati. Dapače, u toj stranci izgleda ni ne pomišljaju na Dešinu smjenu s funkcije, na kojoj bi navodno trebala sjediti osoba neupitnog morala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, među uhićenima je i profesor Prometnog fakulteta Damir Božičević, čije je privođenje obavljeno pred kamerama. Dok su ga policajci izvodili iz fakultetske zgrade, novinarima je dobacio kako "padaju samo sitne ribe".

Također, policiji su "zanimljivi" i Boris Sisek, Silvije Orsag, Zoran Kovačević, Marica Škrtić i Nina Liszt s Ekonomskog fakulteta te Veselko Protega, Marina Manucci, Jasna Jurum Kipke, Krešimir Somek i Sanja Steiner s Prometnog fakulteta. Akcija je provedena i na Fakultetu strojarstva i brodogradnje te Visokoj školi za poslovanje i upravljanje u Zaprešiću, no imena privedenih zasad su nepoznata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo