TEORIJA ZAVJERE U VATIKANU / Papa će biti ubijen u idućih 12 mjeseci?!

Image
Foto: PIXSELL

Kardinal Paolo Romeo je tijekom svojeg posjeta Kini u studenom prošle godine navodno rekao da će papa Benedikt XVI. 'biti žrtva atentata, te će umrijeti u narednih 12 mjeseci'. Sveta Stolica je njegove izjave u petak nazvala suludima.

10.2.2012.
15:11
PIXSELL
VOYO logo

Ljevičarski dnevni list Fatto Quotidiano objavio je u petak 'vrlo povjerljiv' dokument s nadnevkom od 30. prosinca 2011. godine u kojem piše da će na papu Benedikta XVI. biti izvršen atentat u idućih godinu dana.

Taj dokument je u siječnju kolumbijski kardinal Dario Castrillon Hoyos predao državnom tajništvu i Papinu osobnom tajniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pisanju lista, taj dokument, sastavljen na njemačkom jeziku, kako bi, čini se, bio dostupan samom Papi i njegovim najbližim suradnicima, preuzima uznemirujuću izjavu nadbiskupa Palerma Paola Romea prigodom njegova posjeta Kini u studenom prošle godine.

Romeo je navodno rekao sugovornicima da je načuo nešto o uroti i da će Papu ubiti 'u idućih godinu dana'. U dokumentu se ne spominju imena možebitnih urotnika, mjesto ni vrijeme atentata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveta Stolica je u petak ocijenila 'suludim' tajni dokument na njemačkom jeziku, dodavši da taj dokument 'nema nikakve veze sa stvarnošću'.

"Očito je da dokument sadrži suluda razmišljanja koja nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Ne poričem postojanje takva dokumenta na njemačkom, samo kažem da nipošto ne treba uzimati ozbiljno ono što je napisano u tom dokumentu i vjerovati da u njemu ima nešto istinito", komentirao je glasnogovornik Svete Stolice, otac Federico Lombardi za agenciju France Presse.

I mons. Romeo se oglasio priopćenjem u kojemu je rekao da izjave što mu se stavljaju u usta o tobožnjoj uroti protiv Pape 'nemaju nikakva temelja'.

Po drugim Romeovim izjavama, po tom dokumentu Benedikt XVI. je u konfliktnim odnosima s kardinalom državnim tajnikom Tarcisiom Bertoneom i želi ga smijeniti. Njegov kandidat za tu dužnost bio bi milanski kardinal Angelo Scola.

Po mišljenju stručnjaka, objava dokumenta mogla bi biti dio skrivene borbe za vlast u kojoj članovi vatikanske uprave žele izazvati odlazak kardinala Bertonea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo