NAJDULJA KAMPANJA IKAD / Počela kampanja za EU izbore koja će trajati punih 47 dana!

Danas je počela kampanja za euroizbore i trajat će najdulje ikada - punih 47 dana. Za 11 mjesta natječe se 275 kandidata - najmlađi ima 19, a najstariji 80 godina.

7.4.2014.
19:04
VOYO logo

Među 25 listi koje se bore za mjesto u europarlamentu je i Akcija mladih. S prosječnih 29 godina najmlađa su lista i misle da imaju šanse.

"Ako narod nakon 24 godine nije shvatio da je potrebna promjena - ne trebaju nas - ali za bilo koga drugoga - jer su dvije stranke pokazale da ne mare za ovu zemlju", rekao je Ante Rubeša iz Akcije mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biračima se nudi 275 kandidata - najmlađi od njih ima 19 godina, najstariji 80. Uglavnom su na listama muškarci - 65%. Samo na dvije liste je više žena, a kampanja traje punih 47 dana - najdulje dosad.

"Vidim dva problema - jedan je zasićenje kroz to svo vrijeme - drugo je taj iznos koji će biti limitiran - a dugo traje kampanja", rekao je Branko Hrvatin, predsjednik Državnog izbornog povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznos je limitiran na 1,5 milijun kuna, što je nešto manje od 32 000 kuna na dan, i to bruto. HDZ-ova Ivana Maletić zna na što će novac potrošiti.

"Cilj nam je obići sve županije, doći do što većeg broja ljudi kako bi saznali zašto su važni europski izbori, i europski parlament", rekla je Maletić zastupnica u Europskom parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I SDP-ova Biljana Borzan se nada da će duga kampanja pomoći da se birači bolje
informiraju.

"Nije loše da traje dulje i da interes medija bude veći jer smo imali nizak izlazak da bude bolje - da nas se ne ističe u negativnom kontekstu", kazala je Borzan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani je izlaznost bila 20% - nakon Slovačke najgora u Europi.

No za HDZ nije dobro počelo. Četvrti na listi, Davor Ivo Stier vrtnom kosilicom si je odsjekao palac na nozi. Kirurg mu ga je uspio prišiti, no rehabilitacija traje 30 dana pa će većinu kampanje propustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo