NORIJADA U HRVATSKOJ / Pogledajte kako maturanti slave svoj dan!

Norijada je počela okupljanjem maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića od 11.30 sati, gdje je za maturante, njihove razrednike i profesore predstavljen zanimljiv glazbeni program. Na Trgu se okupilo oko 4000 maturanata, a još 3000 maturanata pridružilo im se na slavlju u parku Bundek.

18.5.2012.
14:32
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik MilanBandić danas se na Trgu bana Josipa Jelačića pridružio maturantima u proslavi 'Dana zagrebačkih maturanata' odnosno završetka srednje škole, odakle su u povorci krenuli prema Bundeku gdje će maturanti uz prigodni glazbeno-scenski program nastaviti obilježavati svoj dan.

Na Trgu se okupilo oko 4000 maturanata gdje ih je dočekao glazbeni program, a očekuje se da im  se još 3000 maturanata pridružilo na slavlju u parku Bundek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programskom dijelu koji će na Bundeku trajati do 22 sata, za maturante je organiziran bogat glazbeno-scenski nastup.

Od 13 do 14.30 sati maturante očekuje D.J. zagrijavanje, a potom će nastupiti školski bendovi. Od 15.30 do 16 sati zabavljat će ih grupa "Kingsi", a zatim "Rocky Blues", Vis "PeriDeri", "KinoKlub", "TelefonBluesband", DavorinBogović i "TelefonBluesband", RenatoMetessi i grupa "Zvijezde". Od 20.45 do 22 sata maturante će zabavljati "Gazde".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službenim internetskim stranicama Grada Zagreba navodi se da će cijelo vrijeme programa u parku dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnoga gradskog prijevoza.

U šest gradova u Osječko-baranjskoj županiji oko 3000 maturanata danas je plesalo kvadrilju, francuski dvorski ples kojim su se oprostili od srednjih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše maturanata, 1940 kvadrilju je plesalo u Osijeku, u središtu grada u Županijskoj ulici ispred zgrade Hrvatskoga narodnog kazališta, gdje je Šime Strikoman već tradicionalno snimio milenijsku fotografiju.

Osim u Osijeku, maturanti su taj francuski dvorski ples plesali i u Valpovu, Našicama, Donjem Miholjcu, Belome Manastiru i Đakovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnica za školstvo Osječko-baranjske županije Ksenija Zbožil rekla je kako se maturanti organizirano opraštaju od srednjih škola i plešu kvadrilju osmi put. Istaknula je kako se pokazalo da je to najbolji način da se dostojanstveno oproste od srednje škole i "krenu novim životnim putem". Svi su maturanti Osječko-baranjske županije kvadrilju zaplesali točno u podne, kada su isti ples plesali i mladi iz 55 europskih država. Prošle godine taj je ples plesao 33.201 maturant iz osam europskih zemalja.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo poželjeli su maturantima da svoj životni put nastave uspješno. Gradonačelnik Bubalo rekao je kako i "osmi organizirani oproštaj maturanata zajedničkim plesom pokazuje kulturu života u gradu na Dravi, koji je u iščekivanju međunarodne komisije koja će ocjenjivati niz elemanata koji pridonose kvaliteti života vezano za nominaciju Osijeka za Zlatni cvijet Europe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se kako će ove godine u Hrvatskoj maturirati čak 32 tisuće srednjoškolaca.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo