MORBIDNA PREVARA U DUBROVNIKU / Pokojnici uzeli otiske prstiju pa krivotvorili oporuku

Image

Policija je otkrila da su dvije 20-godišnjakinje tri dana prije smrti počele njegovati ženu te da su bez njezina znanja sastavile oporuku kojom svu svoju imovinu ostavlja jednoj od njih.

31.7.2013.
16:33
VOYO logo

DUBROVNIK - Dubrovačka policija otkrila je četvero prevaranata u pokušaju krivotvorenja oporuke po kojoj bi dva milijuna kuna vrijedna imovina 57-godišnje pokojnice pripala jednoj od dviju djevojaka koje su je njegovale.

Teško bolesna 57-godišnjakinja umrla je u svojemu stanu u Dubrovniku 16. srpnja, a obdukcija je pokazala da je umrla prirodnom smrću. Nakon nekoliko dana policija je doznala za "spornu oporuku" kojom pokojnica svoju pokretnu i nepokretnu imovinu vrijednu oko dva milijuna kuna ostavlja jednoj djevojci. Ubrzo se otkrilo da su dvije 20-godišnjakinje tri dana prije smrti počele njegovati ženu te da su bez njezina znanja sastavile oporuku kojom svu svoju imovinu ostavlja jednoj od njih. To su navodno učinile u dogovoru s 53-godišnjom ženom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od djevojaka, kažu u policiji, neposredno nakon smrti 57-godišnjakinje na krivotvorenu je oporuku stavila njezin otisak prsta te je angažirala dva svjedoka koji su potpisali oporuku u kojoj stoji da je sastavljena za života pokojnice. Svemu tome svjedočio je 23-godišnji mladić te djevojke, inače policijski vježbenik.

Dvije 20-godišnjakinje osumnjičene su za pokušaj prijevare, 53-godišnjakinja za poticanje, a policijski vježbenik, koji je odlukom načelnika dubrovačko-neretvanske Policijske uprave udaljen s dužnosti, za krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvero osumnjičenih privedeno je pritvorskom nadzorniku.

Policija nije otkrila je li netko od osumnjičenika u srodstvu s pokojnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo