intenzivna potraga / Pokrali zamjenika ministrice Pusić dok je pružao pomoć

Image
Foto: PIXSELL

Zamjenik ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, Joško Klisović, vozio je bicikl kraj benzinske postaje u Pirovcu kada je spazio da je jednom prolazniku pozlilo i da se onesvijestio. Dok je pomagao čovjeku, netko je Klisoviću ukrao službeni mobitel i neke dokumente.

25.7.2012.
9:58
PIXSELL
VOYO logo

U blizini benzinske crpke smještene uz Jadransku magistralu u Pirovcu, u četvrtak 19. srpnja, oko 19.30, nepoznati je počinitelj 44-godišnjaku iz Zagreba otuđio mobitel u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Takva vijest samo je jedna u moru takvih, apsolutno beznačajna za medije, osim ako se ne radi o službenom mobitelu Joška Klisovića, zamjenika ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Prema informacijama kojima raspolažemo, navodno je, osim službenog mobitela, za koji samo možemo pretpostaviti koje je podatke sadržavao, Klisoviću ukradeno i nekoliko važnih dokumenata.

Naime, prošlog četvrtka je Klisović, za kojeg se nagađa da bi mogao biti i budući veleposlanik Hrvatske pri NATO-u, vozio bicikl u blizini pirovačke benzinske postaje.

Kada se jedan prolaznik srušio u blizini, zamjenik ministrice je odmah skočio s bicikla i krenuo pomoći nesretnom čovjeku, za kojeg se kasnije utvrdilo kako je zapravo Klisovićev prvi susjed.

Srećom, ozlijeđeni nije zadobio teže povrede, a pozlilo mu je jer je dijabetičar. 

Nakon što je klonulog susjeda odvezla Hitna pomoć, Klisović je krenuo prema svom biciklu. Odjednom je, kazuju očevici, problijedio i počeo uznemireno zapitkivati okupljene momke jesu li vidjeli tko mu je dirao bicikl te je ustvrdio da mu je ukraden mobitel.

Ubrzo je stigla policija i započela intenzivnu potragu. Privedeno je nekoliko osoba na obavijesne razgovore, a provedena su poligrafska ispitivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sumnje da je pokrao 44-godišnjeg Zagrepčanina dok je ovaj pomagao unesrećenom u prometnoj nezgodi, vodička je policija uz kaznenu prijavu privela 30-godišnjaka iz Bukovlja.

Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, pretražena je obiteljska kuća u kojoj Bukovljanin trenutno boravi, kao i njegov osobni automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom prigodom pronađeno je i oduzeto 10 komada tableta koje su na popisu opojnih droga, a za koje 30-godišnjak nema liječničku dokumentaciju pa je Bukovljanin, osim za krađu, 'zaradio' kaznenu prijavu i za zloporabu droga, izvijestila je šibenska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo