MARKOVIĆA PUSTILI / Polančec u zatvoru, neće se žaliti

Image

Sudac istrage odredio je bivšem potpredsjedniku Vlade jednomjesečni istražni zatvor na koji se Polančec neće žaliti.

31.3.2010.
9:35
VOYO logo

ZAGREB - Bivši ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Damir Polančec, koji je nakon uhićenja u utorak noć proveo u policijskoj jedinici za zadržavanje i privođenje, u srijedu je izveden pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji mu je, kako ne bi utjecao na svjedoke, odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Možda najzinimljiviji detalj, koji bi mogao upućivati na neki vid najave Polančecove nagodbe s tužiteljima, je izjava njegovog odvjetnika Ante Nobila da se na odluku o zavoru neće žaliti. Ipak, Nobilo tvrdi kako žalbu neće podnositi jer je uvjeren da će Polančeca pustiti i prije isteka roka od mjesec dana, ako budu ispitani svi svjedoci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od suca istrage Devčića doznaje se kako će u sklopu istrage protiv Polančeca biti saslušano 20-ak svjedoka iz Hrvatske i Mađarske. On kaže da je odvjetnika Markovića pustio na slobodu jer je u njegovom slučaju odlučujući faktor dokumentacija, a ne svjedoci.

Markovićev odvjetnik Rajko Čogurić otkrio je kako je protiv njegovog klijenta postupak pokrenut još prije sedam mjeseci. "Argumentacija nam je bila da ovaj postupak traje sedam mjeseci i da bi naprosto bilo uvredljivo za našeg branjenika da bi on na nekog utjecao", kazao je, dodavši kako bi bilo uvredljivo i za svjedoke, koji su "vrlo kvalitetni ljudi", da bi na njih netko mogao utjecati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli postupak je determiniran i postoji pisana dokumentacija i apsolutno ništa se ne može napraviti da bi se naš status poboljšao ili pokvario", ustvrdio je Čogurić.

Uskok je najavio žalbu na Markovićevu obranu sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polančeca na sud doveli s lisičinama na rukama

Za razliku od privođenja dan ranije u obiteljskoj kući u Koprivnici, Polančeca su na Županijski sud doveli u lisicama. Na ročištu zatvorenom za javnost predstavnik Uskoka zatražio je jednomjesečni istražni zatvor za osumnjičene i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polančecov odvjetnik Anto Nobilo potvrdio je medijima da se njegov klijent tijekom ispitivanja u Uskoku nije branio šutnjom, no na čemu se temeljila njegova obrana, nije želio govoriti. Naglasio je da će "javnost biti razočarana" kada vidi o čemu je doista riječ.

Demantirao je navode da istraga protiv njegova branjenika vodi prema bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Prema pisanju tiska, navodno je i sam Polančec izjavio da je Sanader meta, a on kolateralna žrtva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz neslužbenih izvora se također doznaje da je Polančec pred istražiteljima negirao sve optužbe.

Nakon uhićenja u utorak, MUP je izdao priopćenje u kojemu se navodi kako je policijski USKOK proširio istragu u sklopu akcije "Manager" i to u odnosu na poslovanje Podravke, a s ciljem "utvrđivanja svih činjenica vezanih uz kupnju dionica te tvrtke te njezinog kreditiranja i poslovnog odnosa s MOL-om i OTP bankom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo