NAJVEĆA ZAPLJENA KEŠA / Policija još ne zna tko je i kamo poslao gotovo pet milijuna eura

Tko je poslao i kamo je vozač koji je dobio mjesec dana pritvora vozio gotovo pet milijuna eura - policija još ne otkriva. Tek šturo odgovaraju na pitanja o najvećoj zapljeni keša koji su presreli u Tovarniku! Iako se sumnja da je u kamionu bilo i krivotvorina - vozač to opovrgava.

29.11.2013.
18:50
VOYO logo

Najveća zapljena eura ikad, čak 4 milijuna i 750 tisuća - u rukama su vještaka koji će provjeriti policijske sumnje.

A zbog krivotvorenja je pak 41-godišnji vozač kamiona s hrvatskim i srpskim državljanstvom pritvoren na mjesec dana, bez mogućnosti jamčevine. Radi u Sloveniji, živi u Srbiji, pa sud smatra da postoji opasnost od bijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se već priča da takva količina novca ne bi mogla pasti slučajno, već samo na dojavu - policija tvrdi da takvu pomoć nije imala. Na prijelazu Tovarnik novac je, kažu, nađen u pojačanoj kontroli. A stručnjaci ističu: uhićeni vozač je tek sitna riba.

"On ne mora biti ni igrač, može biti iskorišten, može biti potplaćen za neku malu sumu, može biti i netko više, ali da je glavni igrač definitivno nije", uvjerava stručnjak za sigurnost Dubravko Gvozdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi vjeruju da novac dolazi od dilanja droge, no policija svoje sumnje ne otkriva.

"Krim obrada sa carinom se i dalje nastavlja, probat ćemo doći do naručitelja ili otkud je novac krenuo prema Srbiji", kaže ravnatelj policije VladoDominić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to će uspjeti, kažu strčnjaci, budu li pratili trag novca, ali i zavirili u podzemlje.

"Prije svega, na terenu svoje informatore i doušnike treba dobrano protresti i vidjeti o čemu se tu radu i na taj način doći do informacija", savjetuje Gvozdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Tovarnika u kojem je granični prijelaz, dobro znaju kako bi i ovih zapljenjenih oko 36 milijuna kuna jednog dana, dođe li do osuđujuće presude, mogli završiti u državnom proračunu, pa ih je akcija razveselila.

U istragu je policija u pomoć pozvala i slovenske i srpske kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo