prenosili bombu / Policija u BiH uhitila četvoricu osumnjičenih terorista

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U suradnji s policijskim agencijama iz Švedske i Nizozemske u pograničnom području uhićene su četiri osobe i spriječene u prebacivanju improvizirane eksplozivne naprave preko graničnog prijelaza

13.3.2015.
19:49
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Državna policijska agencija (SIPA) u BiH je u međunarodnoj antiterorističkoj akciji u petak uhitila trojicu bosanskohercegovačkih i jednoga švedskog državljanina koji su kod sebe imali eksplozivnu napravu koju su trebali dostaviti u jednu od skandinavskih zemalja za izvršenje terorističkog napada, izvijestila je SIPA.

U suradnji s policijskim agencijama iz Švedske i Nizozemske u pograničnom području uhićene su četiri sobe i spriječene u prebacivanju improvizirane eksplozivne naprave preko graničnog prijelaza. Jedna osoba istodobno je uhićena na području Sarajeva, rekla je SIPA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni se sumnjiče za terorizam te su po narudžbi na području Bosne i Hercegovine izradili eksplozivnu napravu koju su planirali isporučiti u jednu od skandinavskih zemalja radi terorističkog napada, priopćeno je iz SIPA-e.

SIPA je objavila da su u akciji naziva Beneluks koja je provedena po nalogu Državnog odvjetništva BiH uhićene osobe za koje su navedeni inicijali A.R. (1979), O.A.S. (1962), E.DŽ. (1973) i A.Š. (1975).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o tri državljanina BiH i jednom državljanu Švedske, pojasnili su iz SIPA-e.

Dodali su da su u tijeku pretresi objekata na dvije lokacije na području Sarajeva s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjekom rada na otkrivanju osumnjičenih za terorizam ostvarena je bliska suradnja s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, kao i s policijskim tijelima Nizozemske i Švedske, dok je prigodom uhićenja državna policija surađivala s pripadnicima MUP-a Republike Srpske i Granične policije BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo