NAVIJAČ DOBIO METAK U GLAVU / Policijske snimke rata u Širokom

Nakon prvotnih policijskih tvrdnji da u suzbijanju navijačkih nereda policija nije koristila službene pištolje, obdukcijom je potvrđeno da je navijač Sarajeva dobio metak u glavu.

5.10.2009.
15:57
VOYO logo

U velikim navijačkim neredima, koji su u nedjelju prodrmali Široki Brijeg, ubijen je navijač Sarajeva Vedran Puljić (24), a ozlijeđeno je više desetina civila te 16 policajaca. Dobar dio grada u blizini stadiona u potpunosti je demoliran, a neke ozlijeđene su i u ponedjeljak dovozili u bolnice.

Policija je isprva tvrdila da u obračunu s podivljalim huliganima nije koristila vatreno oružje, te da je mladi navijač najvjerojatnije ubijen nekim oštrim predmetom ili kamenom, no u ponedjeljak je obdukcijom ipak potvrđeno da je dobio metak u glavu. Ubio ga je O.K. iz Širokog Brijega, civil koji se vlastima predao u ponedjeljak. Čim je čuo da je ubijen, Vedranov brat Igor si je prerezao žile, no liječnici su mu uspjeli sanirati teške ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko stotina Sarajlija u nedjelju oko 23 sata okupilo se u centru grada u znak prosvjeda zbog Puljićeve smrti. Od policije su zatražili da se osoba odgovorna za ubojstvo odmah pronađe i uhiti. Traže i da se na odgovornost pozovu osobe koje su odredile da se utakmice u Mostaru između Zrinjskog i Veleža te između Širokog Brijega i Sarajeva igraju u istom terminu, zbog čega nije bilo dovoljno policajaca na osiguranju utakmice u Širokom.

Blokadu su nastavili i u ponedjeljak, kada se okupilo nekoliko tisuća ogorčenih prosvjednika. Najavili su da će s okupljanjima nastaviti svakodnevno, sve dok Puljićeve ubojice ne identificiraju i uhite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ubijenog Vedrana, u bolnici su s prostrijelnim ranama završila još dvojica navijača, što dodatno svjedoči da je pucnjave tijekom nereda itekako bilo.

U videoprilogu pogledajte policijske snimke nereda u Širokom Brijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo