ekshumirano šest žrtava / Poplava na području Doboja otkrila masovnu grobnicu!

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Vjeruje se da je riječ o masovnoj grobnici u koju je početkom 90-ih pokopano 16 Bošnjaka iz mjesta Jablanice kod Maglaja, za kojom se godinama bezuspješno tragalo.

4.6.2014.
20:45
Davor Javorovic/PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Nedavne poplave u Bosni i Hercegovini otkrile su masovnu grobnicu na području Doboja iz koje je dosad ekshumirano šest žrtava koje su na početku rata ubile postrojbe bosanskih Srba, potvrdili su predstavnici vlasti u toj zemlji.

Nakon povlačenja vode na lokalitetu Željeznog mosta kod Doboja, radnici Elektrodistribucije pronašli su posmrtne ostatke dviju osoba koje su vjerojatno bile likvidirane nakon zarobljavanja jer su im ruke bile vezane na leđima, rekla je za lokalne medije glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH LejlaČengić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Posmrtni ostaci nalazili su se na površini terena jer je voda uslijed bujice, zbog poplava, odnijela površinski sloj zemlje', rekla je Čengić, dodavši da su poslije ekshumirane još četiri žrtve.

Čengić vjeruje da je riječ o masovnoj grobnici u koju je početkom 90-ih pokopano 16 Bošnjaka iz mjesta Jablanice kod Maglaja, za kojom se godinama bezuspješno tragalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Instituta za nestale osobe BiH nastavljaju potragu za tijelima žrtava na području opustošenom nedavnim poplavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo