kakva su očekivanja? / Borimo se s povijesno visokim cijenama energenata. Potraga otkriva hoće li one i dalje rasti i koliko ovisimo u Rusima

I najveći hrvatski distributer plina u zemlji kaže da ako se ovakva situacija nastavi, ne možemo zamisliti niti jednu industrijsku granu koja će moći pratiti ovakve cijene

11.3.2022.
20:00
VOYO logo

Čim je ispaljen prvi metak na ukrajinskom bojištu, mnogi su odmah rekli kako je to i pucanj u sve nade kako bi cijene nafte i plina mogle ostati stabilne. To se brzo i pokazalo.

Povijesno visoke cijene, alarmantne najave, čekanje u redovima. Naravno, tema današnje Potrage je cijena nafte i ostalih energenata. Prvenstveno plina. Hoće li cijene i dalje rasti, koliko smo ovisni o Rusiji, koji su nam alternativni pravci i koliko su oni izgledni i skupi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su to pitanja koja su postala nikad relevantnija. Najveće skladište plina u Hrvatskoj potpuno se presušilo i posve je izgledno kako će njegovo punjenje biti skupo. I najveći hrvatski distributer plina u zemlji kaže da ako se ovakva situacija nastavi, ne možemo zamisliti niti jednu industrijsku granu koja će moći pratiti ovakve cijene. No je li sve baš tako dramatično?

Više pogledajte u prilogu Sanje Čatipović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo