ODUŠEVLJENI REZULTATIMA / Predsjednički trojac: Veliko europsko DA je rečeno!

Ivo Josipović, Zoran Milanović i Boris Šprem obratili su se okupljenim novinarima u Hrvatskom saboru nakon održanog referenduma o ulasku Hrvatske u EU. Oduševljeni su jer su hrvatski građani izabrali europski put.

22.1.2012.
22:17
VOYO logo

Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je kako je referendumom o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji "veliko europsko da rečeno", te da je današnja odluka definitivno odredila Hrvatsku kao europsku zemlju, "zemlju europske budućnosti".

Danas je veliki dan za Hrvatsku, bio je velik po svom značaju, a velik je i po svom rezultatu, istaknuo je Josipović večeras u Hrvatskome saboru, gdje je, pred povijesnom slikom prvoga saziva Hrvatskoga sabora, nazdravio referendumskim rezultatima s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem i predsjednikom Sabora Borisom Špremom.

Hrvatska je izabrala Europu, zajednicu sa svim demokratskim europskim zemljama koje zajedno streme boljitku, ustvrdio je Josipović, dodavši da su kao i vrijednosti koje smo usvojili tijekom pregovora i ono što očekujemo od EU također veliko. Izrazio je uvjerenje da "Hrvatska može i zna" te da je današnja odluka definitivno odredila Hrvatsku kao europsku zemlju, zemlju europske budućnosti.

Čestitavši svima koji su izašli na referendum, Josipović je zahvalio i onima koji su glasali protiv, a čije "mišljenje, strahove i dileme ćemo svi morati imati u vidu".

Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je kako je to povijesna odluka i prvi put u našoj povijesti, i u onome što je mjerljivo kao hrvatska povijest, da tako veliku odluku nakon dugo razmišljanja donosimo sami, "mi i nitko drugi osim nas".

To je možda okretni moment iz naše povijesti, od danas definitivno za svoje odluke snosimo odgovornost sami, uspjeh ili neuspjeh ovisi o nama, naglasio je Milanović.

Boris Šprem pozdravio je okupljene u Hrvatskome saboru s "dobro jutro", napomenuvši kako time misli da "nam dolazi novi dan, novo poglavlje, bolji i sretniji život". Hrvatska ostaje i dalje svoj na svome, sa širim vidicima, širim obzorom i puno većim mogućnostima, istaknuo je Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo