SLAVI POBJEDU NAD FAŠIZMOM / Predsjednicu Grabar-Kitarović u Pazinu dočekala Titova bista!

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatska predsjednica i premijer su po dolasku položili vjence i zapalili svijeće kod Središnjeg spomenika u parku Narodnog ustanka u Pazinu, a vijence je položilo i zajedničko izaslanstvo Istarske županije i Saveza antifašista Istre

8.5.2015.
10:13
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Zoran Milanović u petak su u Pazinu nazočili zajedničkoj svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije u pazinskom Spomen domu, u povodu 70. obljetnice pobjede nad fašizmom.

Hrvatska predsjednica i premijer su po dolasku položili vjence i zapalili svijeće kod Središnjeg spomenika u parku Narodnog ustanka u Pazinu, a vijence je položilo i zajedničko izaslanstvo Istarske županije i Saveza antifašista Istre, predvođeno županom ValteromFlegom i predsjednikom saveza TomislavomRavnićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Saveza antifašista Istre Ravnić je u kratkoj izjavi za novinare prije same sjednice rekao kako je antifašizam trajno opredjeljenje istarskog čovjeka te je izrazio zadovoljstvo što su se i predsjednica i premijer odazvali današnjoj svečanosti u Pazinu.

"Ovo je presudan povijesni datum za ljudsku civilizaciju, a nije slučajno što 9. svibnja ujedinjena Europa obilježava i kao Dan Europe", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izaslanstvu hrvatske predsjednice Grabar-Kitarović je i njezin savjetnikom za unutarnju politiku MateRadeljić dok su u Vladinom izaslanstvu, uz premijera Milanovića, ministar poljoprivrede TihomirJakovina te ministar turizma DarkoLorencin.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović

Dodajmo i kako je predsjednicu u pazinskom Spomen domu, u prostoriji u kojoj se održavaju govori, na klaviru dočekala Titova bista. S obzirom da se jedne takve riješila na Pantovčaku, bit će zanimljivo vidjeti kako će Grabar-Kitarović reagirati na ovaj potez organizatora svečanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica odbila antifašiste: neće sudjelovati na svečanosti u Lisinskom

Predsjednica Republike neće sudjelovati na Svečanoj akademiji prigodom obilježavanja 70. obljetnice pobjede nad fašizmom koja se u subotu održava u KD Vatroslav Lisinski, potvrđeno je iz njezinog Ureda koji je o tome izvijestio organizatora akademije, Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA).

Rečeno je to u petak Hini nakon što je potpredsjednik SABA-e IvanFumić u medijima izjavio da im predsjednica Republike nije odgovorila na poziv da dođe na Svečanu akademiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured opovrgava te tvrdnje ističući da je organizatoru akademije jučer odgovorio pismom u kojem stoji kako su, nakon što su organizatori Svečane akademije odbili pokroviteljstvo Predsjednice Republike nad navedenim događajem, u predstojećim danima isplanirane druge aktivnosti povodom obilježavanja 70. obljetnice pobjede nad fašizmom.

Grabar-Kitarović tako je jučer nazočila svečanosti obilježavanja 70. godišnjice završetka Drugog svjetskog rata u Gdanjsku, a danas, kako je već spomenuto, nazoči programu obilježavanja 70. obljetnice pobjede nad fašizom u Pazinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo