NARUČILI TRI KOMADA / Premijer u milijun dolara vrijednom BMW-u

Image

Iako je cijena luksuznog i blindiranog Audija A8 astronomska, izraelsku vladu to nije spriječilo da naruči čak tri primjerka.

29.10.2010.
9:46
VOYO logo

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu uskoro će se voziti u najskupljem automobilu u Izraelu - blindiranoj limuzini Audi A8 vrijednoj milijun dolara, koja uz sve moguće sigurnosne sustave nudi i luksuz onima koji se u njoj voze.

Blindirana verzija limuzine Audi A8 proizvodi se gotovo isključivo za predsjednike i premijere a s obzirom da stoji oko milijun dolara jedan je od najskupljih automobila na svijetu. Audi A8 u kojem će se voziti Netanyahu opremljen je posebnim i jedinstvenim sigurnosnim paketom koji je osmišljen u suradnji s izraelskom tajnom službom Shin Bet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su sigurnosne performanse ovog automobila tajne, astronomska cijena, piše izraelski list Yedioth Ahronoth, uključuje između ostaloga gume otporne na metke, krov otporan na metke i bombe, te sustav koji automatski gasi požar.

Zbog svega toga, automobil je težak gotovo tri tone, a ima i jedan od najjačih motora tog modela Audija: W12 verzija s 12 cilindara, šest litarskim motorom, 450 konjskih snaga i pogon na sva četiri kotača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali sigurnosni sustav nije sve što ovaj automobil nudi: službeni automobil izraelskog premijera vrlo je luksuzan - ima, između ostaloga, posebna sjedala sa grijanjem i masažom, unutrašnjost u koži, veliki DVD ekran, hladnjak i osvježivač zraka.

Izraelska vlada navodno je naručila još dva takva automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo