POZIV SINIDKATIMA / Premijerka nudi ruku pomirenja

Image

Kosor je poručila da bi trebalo zaboraviti sve što je rečeno u protekla dva tjedna te se okrenuti onome što je svima zajedničko. Sinidkati joj zasad nisu odgovorili.

29.6.2010.
13:33
VOYO logo

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor ponovno je pozvala sindikate na razgovor i nastavak dijaloga, a vjeruje da bi ovaj tjedan moglo doći do nekih dogovora, prije svega da se socijalni partneri dogovore o nastavku rada Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV).

"Vjerujem da bi se do kraja tjedna neki dogovori na tom tragu mogli postići. Pozivam sindikalne središnjice, bez obzira što je puno toga izrečeno u proteklih nekoliko dana, protekla dva tjedna. To zapravo treba zaboraviti, treba se okrenuti onom što nam je zajednički posao, a to je provesti program, stabilizirati Hrvatsku u gospodarskom smislu", kazala je Kosor u izjavi novinarima u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva gdje je s ministrom Đurom Popijačem i njegovim suradnicima razgovarala o tijeku provedbe mjera gospodarskog oporavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je odgovarajući na pitanja novinara je li bilo kontakata sa sindikatima, kazala da ih nije bilo i opetovala svoj poziv na razgovore i nastavak dijalog.

"Ni jedan problem se neće riješiti bez razgovora, dijaloga", kazala je i istaknula kako je za stol bolje sjesti prije nego kasnije kako se ne bi gubilo previše vremena upravo zbog programa gospodarskog oporavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rebalansa će biti, pripremaju se te dvije stavke i trenutno sva ministarstva imaju nalog predložiti s kojih bi se pozicija mogla odvojila koja količina novca kako bi bili uspješni u rebalansu", rekla je Kosor podsjećajući da su dvije glavne stavke pomoć poljoprivrednicima zbog poplava i referendum.

Provedbom mjera iz Programa gospodarskog oporavka koje provodi Ministarstvo gospodarstva premijerka je zadovoljna, razgovaralo se i o mogućnostima da neke budu provedene i prije nego je planirano, kao i o tomu kako djelotvorno uklanjati barijere, prepreke koje danas koče da se neke stvari brže odvijaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je vrlo konkretnih dogovora da neke mjere pokušamo riješimo i prije nego je planirano", kazala je Kosor, napominjući kako bi to primjerice mogle biti moguće odluke oko prodaje udjela države (manjih od 25 posto) u nekim tvrtkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo