ISKORISTITE SUNČANE DANE / Proljeće umjesto jeseni: Toplo vrijeme i za vikend!

Vrijeme sličnije proljetnom nego jesenskom očekuje nas i za vikend. Iskoristite ga za boravak u prirodi i uživanje u prirodnoj svjetlosti i toplini.

19.10.2012.
19:13
VOYO logo

Hrvatska na plus 25  i to 19. listopada! Na obali se čak i kupaju, a iznenađujuće topli dani za ovo doba godine trebali bi potrajati do sredine idućeg tjedna. Meteorolozi RTL-a upozoravaju da će jutra biti dosta hladnija.

More, sunce, uživancija... iako listopad već ide prema svom kraju. Dovoljno je da sunce zagrije i splitske Bačvice napune se kupačima.

Vrijeme je više nego idealno i za turiste koji stižu iz hladnijih krajeva. Temperature su svugdje u Hrvatskoj bile ugodne pa su tako Split i Rijeka bilježili 21 stupanj, Osijek i Zagreb 23, a najtopliji je bio Ogulin s 26 stupnjeva.

Vrijeme sličnije proljetnom nego jesenskom očekuje nas i za vikend. Iskoristite ga za boravak u prirodi i uživanje u prirodnoj svjetlosti i toplini. U nadolazećim mjesecima upravo će nam prirodna svjetlost itekako nedostajati.

Iako će početak vikenda na kopnu ponovo mjestimice biti maglovit ili uz niske oblake, ostatak dana bit će kao stvoren za boravak u prirodi i užitak u sunčevoj svjetlosti i toplini. Na Jadranu pretežno sunčano, na njegovom sjevernom dijelu i na sjeveru Dalmacije povremeno uz umjerenu naoblaku. Ugođaj babljeg ljeta neće kvariti niti vjetar, većinom slab, samo će u gorju biti slabog do umjerenog jugozapadnjaka, u Dalmaciji i na otvorenom moru sjeverozapadnjaka. Unutrašnjost zemlje ujutro će imati između 6 i 13°C, Jadran od 14 do 19°C. U najtoplijem dijelu dana kopnenu Hrvatsku očekuje od 18°C do 24°C, morsku između 21 i 25°C, piše Meteo-info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretežno sunčano vrijeme zadržat će se i u nedjelju, no uz okretanje vjetra s južnih na sjeverne smjerove, temperature će u unutrašnjosti zemlje biti malo primjerenije listopadu nego prethodnih dana. U gorskim predjelima te na sjevernom i srednjem Jadranu povremeno će biti umjerene naoblake. Na Jadranu će puhati slab, na otvorenom moru i umjeren sjeverozapadnjak, dok će prema kraju dana podno obalnih planina zapuhati umjerena do jaka bura. Jutarnje temperature na kopnu će biti između 5 i 13°C, na moru od 13 do 19°C. U najtoplijem dijelu dana mjerit će se od 18 do 23°C na kopnu te između 23 i 25°C na obali i otocima.

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo