Neočekivani obrat / Prvi čovjek vukovarskog SDP-a stao uz HDZ!

Gradsko je vijeće konstituirano iz trećeg, zadnjeg pokušaja, ali je otvorena i nova fronta u odnosima između SDP-a i HDZ-a. I dok je HDZ optužio vukovarskog gradonačelnika iz SDP-a Sabu za korupciju, Milanović je ostao bez Vukovara zahvaljujući svom prvom čovjeku u tom gradu - šefu gradskog SDP-a Željku Pinjuhu, koji se iznenada priklonio koaliciji HDZ-HSP Ante Sarčević.

30.8.2013.
18:39
VOYO logo

Potpuno neočekivano presudan trinaesti glas šef vukovarskog SDP-a ŽeljkoPinjuh dao je HDZ-ovoj koaliciji.

"Jedino što mogu reći vama svima da se Željko Pinjuh kao predsjednik SDP-a nikome nije prodao ni obećao", rekao je Pinjuh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš vijećnik je glasovao suprotno odluci gradskog odbora što nismo znali da će se dogoditi. Mislim da nema svrhe da nastavljamo dalje ovu farsu", rekao je GoranBošnjak, dopredsjednik Gradskog odbora SDP-a Vukovar.

Pa je preostalih osam bijesnih SDP-ovaca uz ironični pljesak napustilo sjednicu. No Vijeće, na čelu s HDZ-ovom koalicijom, je sastavljeno, a za predsjednika je postavljen upravo SDP-ov lokalni šef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao čelnik SDP-a mislim da mi nitko ne može zamjeriti da pokušam zajedno sa gradonačelnikom koji je isto iz SDP-a da prionemo poslu i da idemo naprijed sa ovim gradom", rekao je Pinjuh.

No, gradonačelnik Sabo, kojeg se i samog optužuje za pokušaj podmićivanja HDZ-ove vijećnice poručuje: "Svakako da ovim postupkom on više ne može računati da je član SDP-a. Dogovorio se sa drugom političkom opcijom, sve kao u interesu grada Vukovara i svako ima svoje sankcije, svatko ima svoju odgovornost za svoje postupke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrhu SDP-a nemaju komentara, a HDZ, zadovoljan dobrom trgovinom, uzvraća Sabi:

"U medijima poručuje da je spreman pregovarati i s crnim vragom, ali evo nažalost sa većinskom listom iza koje stoje građani ovog grada nije bio spreman pregovarati. I zahvaljujem dragom Bogu da ipak ima razumnih ljudi i unutar SDP-a", rekao je IvanPenava, vijećnik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ova trgovina tako je zaratila šefa županijskog i gradskog SDP-a, ali i proširila prijepore.

"Vuk kad navuće janjeću kožu da nije janje, on je vuk, prema tome mi znamo što je HDZ u Vukovaru", rekao je Sabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako očito ne misli šef vukovarskog SDP-a. Na pitanje da li misli da je Sabo malo ponudio naspram koliko je dobio, Bošnjak je odgovorio:

"Ne bih htio ulaziti u kalkulacije, mislim da svatko ima svoje motive, gospodin Pinjuh će najbolje protumačiti svoje motive, ali mislim da u svakom slučaju motivi nisu uspješan rad gradskog vijeća."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na curenje snimke Sabina navodnog podmićivanja, a sada i prelaska prvog stranačkog čovjeka u protivničke redove, očito je da vrh SDP ima mnogo posla na terenu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo