prava rijetkost / Prvi takav slučaj u SAD-u: Teksašanka rodila pet djevojčica!

Pet malih Amerikanki rođeno je u carskim rezom u 28. tjednu trudnoće. Teže između 900 i 1100 grama i sve je u najboljem redu, a da porođaj protekne bez problema, pobrinulo se više od deset liječnika i primalja

16.4.2015.
15:35
VOYO logo

Teksašanka DanielleBusby prošli je tjedan rodila pet djevojčica, što je prvi takav slučaj u Sjedinjenim Državama, objavila je u srijedu bolnica u Teksasu.

Danielle je rodila 8. travnja u bolnici u Houstonu, a trebale su joj samo četiri minute da na svijet donese OlivijuMarie, AvuLane, HazelGrace, Parker Kate i RileyPaige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po podacima Centra za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) u Sjedinjenim se Državama prošle godine rodilo 66 petorki na četiri milijuna novorođenih, što je rijetkost. Naime, rođenje petorki po statističkim podacima čini samo 0.00002 posto svih poroda u SAD-u. Posebnost ovog slučaja je da su sve petorke curice.

Posljednji takav slučaj evidentiran je 1969. kada se u londonskoj obitelji Hanson rodilo pet djevojčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet malih Amerikanki rođeno je u carskim rezom u 28. tjednu trudnoće. Teže između 900 i 1100 grama i sve je u najboljem redu, a da porođaj protekne bez problema pobrinulo se više od deset liječnika i primalja.

Danielle Busby, koja već ima jedno dijete, začela je potpomognutom oplodnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo