horor i dalje traje / AZOV objavio nove snimke Mariupolja iz grada. Na nekima se samo po obrisima temelja prepoznaje da su tu nekad bile zgrade

Image
Foto: AZOV Twitter

Luči grad i dalje je pod opsadom, a u čeličani se skriva još oko tisuću civila. Zelenski tvrdi da su Rusi postavili 'filtracijske kampove' za ljude koji žele izaći iz grada i da ih šalju na ruski teritorij

24.4.2022.
14:53
AZOV Twitter
VOYO logo

Pukovnija Azov koja i dalje brani Mariupolj, objavila je najnovije snimke iz zraka koje svjedoče o totalnom razaranju grada. Po slikama se vidi da doslovno više nema niti jednog objekta koji nije uništen, spaljen, granatiran. 

U pojedinim slučajevima se samo po obrisima na zemlji može razaznati da su na tom mjestu nekad bile zgrade. Gradonačelnik Mariupolja iznio je podatke da je 20.000 civila u tom lučkom gradu ubijeno, a preostali broj boraca i dalje se skriva u čeličani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njoj je i oko tisuću civila, među njima i djeca. Ukrajinski pregovarač Mihajlo Podoljak danas je izvijestio da napadi i dalje traju, čak i na pravoslavni Uskrs koji danas po Julijanskom kalendaru slave i Ukrajinci i Rusi. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin ranije je obustavio napad na čeličanu Azovstal i pod izlikom da time "čuva živote ruskih vojnika", izdao naredbu potpune blokade mjesta "tako da ni muha ne može izaći van". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kaže da se javljaju dokazi da su ruski vojnici ubili na desetke tisuća civila u Mariupolju. Rekao je da je Ukrajina presrela ruske razgovore o tome "kako prikrivaju tragove svojih zločina".

Podsjetimo, prije nekoliko dana gradonačelnik Mariupolja optužio je da u blizini grada postoje masovne grobnice u kojima se sahranjuju ubijeni ljudi. Najnovije satelitske snimke potvrdile su da na području, koje spominje gradonačelnik, niču obrisi koji zaista izgledaju kao masovne grobnice. Vidi se to na usporednim satelitskim snimkama istog područja unazad nekoliko tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uznemirujuće snimke /

Pojavile su se snimke napada na stambenu zgradu u Odesi, u kojem je poginula tromjesečna beba

Image
uznemirujuće snimke /

Pojavile su se snimke napada na stambenu zgradu u Odesi, u kojem je poginula tromjesečna beba

Iako je Putin ranije rekao da će se civilima dozvoliti evakuacija iz grada, Zelenskij je rekao da su ruske snage postavile "filtracijske kampove" u blizini grada za one koji pokušavaju napustiti. Oni koji prežive logore šalju se u Rusiju ili područja pod ruskom okupacijom, tvrdi Zelenskij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo