posljedice za zapadno gospodarstvo / Govori li Putin istinu? Zapad si je zabio autogol uvođenjem sankcija: 'Strategija ekonomskog blitzkriega nije uspjela'

Iako priznaje da je i rusko gospodarstvo pogođeno, Putin tvrdi da će se situacija u Rusiji stabilizirati

18.4.2022.
19:04
VOYO logo

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da si je Zapad zabio autogol uvođenjem sankcija Rusiji, jer se posljedice već osjećaju u europskom gospodarstvu.

Iako priznaje da je i rusko gospodarstvo pogođeno, Putin tvrdi da će se situacija u Rusiji stabilizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada sa sigurnošću možemo reći da je politika sankcija prema Rusiji propala. Strategija ekonomskog blitzkriega nije uspjela. Štoviše, ni sami inicijatori nisu se mogli spasiti od sankcija. Govorim o inflaciji i rastu nezaposlenosti te pogoršanju ekonomske dinamike u SAD-u i europskim zemljama.

Samo u posljednjih mjesec i pol cijene u Rusiji su osjetno porasle, 9,4 posto. A godišnje brojke pokazuju inflaciju od 17,5 posto", rekao je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam Vladu i kolege iz središnje banke na oprez, svi smo toga itekako svjesni. To su vrlo visoke brojke. Ljudi ih osjećaju na svom obiteljskom proračunu. Osjete kako cijene rastu. Moramo podržati naše građane, pomoći im da se izbore s valom inflacije", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo