jedan u nizu... / Još jedan nenajavljen posjet: Ministri vanjskih poslova baltičkih zemalja stigli u Kijev

Image
Foto: Twitter

Prilikom posjeta izrazili su podršku narodu Ukrajine, ali i razgovarali o članstvu te zemlje u EU

6.5.2022.
22:27
Twitter
VOYO logo

Ministri vanjskih poslova Litve, Latvije i Estonije u petak su posjetili zajedno posjetili Kijev kako bi razgovarali o širenju potpore Baltika i EU zemlji koja je u ratu s Rusijom, izvijestila je estonska javna televizija ERR.

Bio je to jedan u nizu nenajavljenih posjeta EU državnika, koji se do zadnjeg časa čuvaju u tajnosti iz sigurnosnih razloga. Ministri su obišli područja oko Kijeva koja su bila izložena najžešćim borbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Estonska ministrica vanjskih poslova Eva-Maria Liimets izjavila je da su tijekom posjeta izrazili "nepokolebljivu potporu narodu Ukrajine" i razgovarali o "više načina na koje mogu pomoći Ukrajini koja se bori za svoju slobodu i suverenitet, ali i za demokratske vrijednosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Latvijski ministar vanjskih poslova Edgars Rinkēvičs dodao je da je trojac bio u Ukrajini kako bi dovršio svoj prekinuti posjet, misleći na onaj 23. veljače, dan prije početka invazije.

Litvanski ministar vanjskih poslova Gabrielius Landsbergis istaknuo je kako će se tijekom posjeta glavnom gradu Ukrajine razgovarati o "obnovi i statusu (Ukrajine kao) kandidatkinje za članstvo u EU".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Procvjetali Kijev podsjeća nas da je zemlja spremna za svijetlu budućnost", istaknuo je Landsbergis, a prenosi ERR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo