Svaka gesta, svaka riječ / Kod njega baš ništa nije slučajno. Sve što Putin radi pomno je planirano: 'Neće reći da je najmoćniji, ali će to pokazati'

Nije slučajno ni da se usred noći obratio građanima Rusije, a ni ono što je odjenuo nije slučajno

24.2.2022.
21:35
VOYO logo

Bilo je pet sati i 55 minuta ujutro po moskovskom vremenu kad se Vladimir Putin obratio u Moskvi. Amerika je dan privodila kraju, Rusi svoj još ni počeli. Tim tajmingom kao da je Amerikancima htio reći: nećete mirno spavati, a Rusima - stiže nova zora. 

"Jutrošnji govor Vladimira Putina bio je u skladu kako je govorio do sad. Njegovu komunikaciju treba gledati simbolički na svim razinama ne samo izgovorene riječi", kazala je Nikolina Borčić, stručnjakinja za političku komunikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simbolično je odabrao i kravatu bordo boje koja simbolizira energiju, snagu i moć. Iako se špekulira da je govor snimio dva dana prije kad je bio u istom odijelu činjenica je da se Putin u njemu ili njemu sličnom pojavljuje svakih nekoliko dana.  

Image
SPREMAN NA PREGOVORE /

Tajnik Kremlja: 'Putin će pregovarati s Ukrajinom, ali samo ako ispune dva uvjeta'

Image
SPREMAN NA PREGOVORE /

Tajnik Kremlja: 'Putin će pregovarati s Ukrajinom, ali samo ako ispune dva uvjeta'

Cijelo obraćanje Putin je bio miran, hladan s minimalno mimike, ruku ležerno položenih na stol. Kao da ono što govori neće izazvati potres u cijelom svijetu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema velikih promjena neovisno o temi o kojoj govori i time šalje poruku: vi točno znate što od mene možete očekivati", tvrdi Borčić.

A znaju to i njemu bliske osobe. Da se ne sprema ništa dobro dalo se naslutiti i neki dan kad je pred njim drhtao i zamuckivao  prvi čovjek tajnih službi Rusije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On na jednak način neovisno o kontekstu, neovisno o kome se radi komunicira svoju nadmoć. To možemo vrlo banalno usporediti sa onim labradorom i Angelom Merkel. Dakle, on vam neće direktno reći ja sam najmoćniji, on će vam to pokazati na simboličkoj razini. On, znajući da se Angela Merkel boji pasa pusti, mrtav-hladan, crnog labradora da prošeće ispred nje", govori Borčić

Putin rijetko kada otvoreno pokazuje bijes. No kad je pričao o dekomunizaciji Rusije očito to nije želio. Veliki otac kako voli sebe zamišljati Putin od danas je i službeno potpuna suprotnost svom imenu Vladimir koje znači vladar u miru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo