nove ruske snage? / Mladi Etiopljani masovno čekaju u redovima ispred ruske ambasade kako bi se prijavili u vojsku? 'Došao sam zbog dobre plaće'

Image
Foto: Twitter

Etiopija je bila među zemljama koje su propustile sjednicu UN-a na kojoj se izglasavala rezolucija o ruskoj invaziji na Ukrajinu

20.4.2022.
8:45
Twitter
VOYO logo

Mnoštvo mladih Etiopljana okuplja se ispred ruskog veleposlanstva u glavnom gradu te države, Adis Abebi, zbog navodnog poziva Rusije koja regrutira strane vojnice za rat u Ukrajini.

Društvenim mrežama kruže fotografije na kojima desetci mladića čekaju pred veleposlanstvom, a jedan je od njih za BBC rekao da je došao zbog dobre vojničke plaće, ili da ga se zaposli na nekom drugom poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi Etiopljani u veleposlanstvo nose svoje osobne dokumente, a neki kažu da su čuli glasine o visokim plaćama u Rusiji.

No, glasnogovornica veleposlanstva, Maria Chernukhina, rekla je da se u Etiopiji ne vrši novačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo puno posjetitelja u veleposlanstvu koji žele izraziti podršku Rusiji. Neki od njih nam govore da su spremni pomoći na bilo koji način. Ali mi nismo agencija za zapošljavanje", kazala je za BBC i dodala da im se jednostavno sviđa Rusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Etiopija je bila među zemljama koje su propustile sjednicu UN-a na kojoj se izglasavala rezolucija o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo