Luftwaffe se digao / Njemačke zračne snage objavile: 'Čuvamo nebo iznad Poljske'

Image
Foto: Luftwaffe Twitter

Njemačko ratno zrakoplovstvo objavilo je sliku borbenog aviona koji polijeće iz baze u misiju nad Poljskom. NATO ponovio da se ne želi uvući u sukob s Rusijom

1.3.2022.
13:18
Luftwaffe Twitter
VOYO logo

"Njemački borbeni avioni patroliraju na nebu iznad Poljske", priopćilo je njemačko ratno zrakoplovstvo. 

"Čuvanje neba iznad Poljske", objavile su zračne snage na Twitteru, iznad slike borbenog zrakoplova koji polijeće iz baze u misiju nad Poljskom, ne navodeći druge detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik njemačke vojske potvrdio je Reutersu da njihovi Eurofighter avioni lete iznad Poljske. Ovo je posebno zanimljivo i zbog toga što je Poljska teško patila pod nacističkom Njemačkom, no sada je to davna prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paralelno je šef NATO-a Jens Stoltenberg pozvao Rusiju da prekine rat u Ukrajini i povuče sve svoje snage, dodajući da savez neće slati trupe ili borbene zrakoplove da podrže Kijev jer ne želi postati dio sukoba.

"Ruski napad je potpuno neprihvatljiv i omogućila ga je Bjelorusija", rekao je Stoltenberg u utorak nakon sastanka s poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom, donosi The Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"NATO je obrambeni savez, mi ne tražimo sukob s Rusijom. Rusija mora odmah zaustaviti rat, povući sve svoje snage iz Ukrajine i u dobroj vjeri uključiti se u diplomatske napore", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo