ODLUKA O EMBARGU / Reakcija Moskve na sankcije EU oko uvoza ruske nafte: 'Očito nisu u dobrom stanju...'

Image
Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Charles Michel objavio je kako dogovor o zabrani uvoza ruske nafte u EU pokriva više od dvije trećine uvoza nafte iz Rusije

31.5.2022.
8:31
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
VOYO logo

Čelnici država članica Europske unije postigli su dogovor o zabrani uvoza ruske nafte koja se doprema brodovima, objavio je noćas predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Rusija je uzvratila na posljednji paket sankcija EU-a, te poručila da će Moskva pronaći druge uvoznike svoje nafte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stalni ruski predstavnik pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov oglasio se na Twitteru, komentirajući izjavu predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen.

"Kako je jučer ispravno rekla, Rusija će naći druge uvoznike. Važno je napomenuti, ona sada proturječi svojoj jučerašnjoj izjavi. Vrlo brza promjena načina razmišljanja ukazuje da EU nije u dobrom stanju", napisao je Uljanov na Twitteru u utorak u odgovoru na tweet u kojem se najavljuje djelomični embargo na naftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charles Michel objavio je kako dogovor o zabrani uvoza ruske nafte u EU pokriva više od dvije trećine uvoza nafte iz Rusije te da se time reže izvor financiranja ruskog ratnog stroja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sankcije također uključuju isključivanje najveće ruske banke iz Swifta, međunarodnog sustava za razmjenu poruka o bankovnim transakcijama, zabranu emitiranja trima ruskim televizijama. Donesena je i odluka o sankcioniranju pojedinaca odgovornih za ratne zločine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo