OBJAVILO UKRAJINSKO MINISTARSTVO / U ruskim napadima na Ukrajinu ubijena Polina: 'Bila je učenica 4. razreda. Nju i njezine roditelje ubili su saboteri'

Image
Foto: Ilustracija/AP Photo/Marienko Andrew

Pod samu objavu o Polini, Ukrajinci su dodali i potresne fotografije druge ukrajinske djece koja pak zbijena sjede na klupi u jednom metrou, skrivena od granatiranja

28.2.2022.
15:35
Ilustracija/AP Photo/Marienko Andrew
VOYO logo

Ukrajinska vojska u ponedjeljak je izvijestila kako je od početka invazije ubila 5300 ruskih vojnika te uništila 199 tenkova i desetke zrakoplova. Procjenjuje se da su u ruskoj invaziji poginula 352 civila, među kojima je i 14 djece.

Ukrajina, naime, često napominje kako Rusi ne napadaju samo vojne objekte nego najčešće stradavaju civili. Ranije su naveli kako je pogođen vrtić, ali i sirotište. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog puta pak ukrajinsko minstarstvo je objavilo fotografiju djevojčice Poline koju su, kako tvrde, ubili ruski saboteri. S Polinom su preminuli i njeni roditelji. Istu vijest potvrdio je i Centar za strateško komuniciranje i internetsku sigurnost Ministarstva kulture i informacija Ukrajine. 

Vijest o smrti Poline potvrdio je i Volodimir Bondarenko, tajnik kijevskog gradskog vijeća. Dodao je kako je Polina bila učenica četvrtog razreda škole br. 24 u Kijevu te kako su 26. veljače nju i njezine roditelje ubili saboteri. Navodno su upucani u automobilu, no ta vijest nije potvrđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod samu objavu o Polini, Ukrajinci su dodali i potresne fotografije druge ukrajinske djece koja pak zbijena sjede na klupi u jednom metrou, skrivena od granatiranja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo