jezive poruke / Ukrajinka preko Facebooka tražila smještaj, no dobila masu neprimjerenih komentara: Raskrinkala 'Tinder za izbjeglice'

Image
Foto: Facebook

Julija je ipak uspjela pronaći prikladan dom kod jedne obitelji u Velikoj Britaniji

5.4.2022.
13:43
Facebook
VOYO logo

Nakon što je bila prisiljena pobjeći iz voljene domovine kako bi pobjegla od ruskih vojnika, tridesetogodišnja Julija Skubenko je svoje nade u novi početak okrenula na Facebook.

Julija Skubenko je bila očajna pa je u jednoj Facebook grupi objavila da pokušava pronaći smještaj u Velikoj Britaniji. Britanci su je tada obasuli jezivim porukama i ponudama u zamjenu za brak, piše The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ona vodi uspješnu tvrtku za čišćenje te je na Facebook objavi, u grupi s više od 18 tisuća članova, ispričala svoju priču o bijegu iz Kijeva te podijelila fotografiju i kontakt podatke.

Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Izvor: Facebook

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavila je više informacija o sebi. Pa je tako napisala da se bavi jahanjem, plesom i čitanjem te da joj je potreban privremeni dom dok „ne stane na noge“. Dodala je poveznice na svoje profile na društvenim mrežama, kao i svoj broj mobitela.

Njezina objava potaknula je lavinu komentara muškaraca koji joj nude brak u zamjenu za smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon takvih komentara, dodala je da želi stanodavca koji već ima suprugu, a taj je odgovor potaknuo jednog Britanca da joj odgovori: "Šteta, mogli smo osnovati obitelj".

Drugi joj je pak pisao i hvalio se da posjeduje naftnu tvrtku i banku, prije nego što joj je ponudio da je zaposli kao svoju "pomoćnicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U NAJGOREM SLUČAJU /

Očajne majke iz Ukrajine na leđa svoje djece ispisuju podatke: 'U slučaju da nas Rusi ubiju'

30-godišnjakinja kaže da se trudila povjerovati da muškarci "pišu iz suosjećanja" i da je zabrinuta da će Ukrajinke biti iskorištene jer nemaju drugu opciju.

Julija je ipak uspjela pronaći prikladan dom kod jedne obitelji u Velikoj Britaniji. Incident koji je doživjela Skubenko dogodio se nakon pritužbi laburistkinje Lise Nandy koja je izjavila da je odjel Michalea Govea, britanskog državnog službenika za stambeno zbrinjavanje, napravio aplikaciju koja je na tragu "Tindera za izbjeglice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo