IZGUBILI SIGNAL / Ukrajinski novinar tvrdi: 'Mornarica nam je potvrdila da su vojnici sa Zmijskih otoka živi, ali zarobljeni'

Image
Foto: Shutterstock

Nekoliko dana nakon gubitka signala s mornarima Državna granična straža Ukrajine navela je da su čvrsto uvjereni da su svi ukrajinski branitelji Zmijskog otoka možda živi

28.2.2022.
13:49
Shutterstock
VOYO logo


Illia Ponomarenko, novinar jednog ukrajinskog medija otkrio je kako su ukrajinski vojnici sa Zmijskih otoka kojeg je zaposjela ruska vojska ipak živi. 

Kako je objavio na svom Twitter profilu, mornarica je potvrdila da je 13 vojnika sa Zmijskih otoka zatočeno od strane ruske vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, slučaj napada na Zmijski otok došao je u fokus javnosti u četvrtak navečer kada je u javnost puštena radio-komunikacija branitelja otoka i ruskog vojnog broda koji je išao prema njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Javljam vam se s ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i da tako izbjegnete krvoproliće i nepotrebne žrtve. Ako ne pristanete, bombardirat ćemo vas'', kazali su tada s ruskog broda i dobili odgovor ''Ruski brod, je**** se!''. 

Nakon toga ukrajinski predsjednik rekao je da će vojnike posthumno odlikovati, no nekoliko dana kasnije Državna granična straža Ukrajine navela je da su čvrsto uvjereni da su svi ukrajinski branitelji Zmijskog otoka možda živi. Sada pak, kako govori ovaj novinar, mornarica tvrdi kako su definitivno živi, ali su taoci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo