nedeljno obraćanje / VIDEO Zelenskij odbio rusku 'ponudu': 'Ne možemo pregovarati u Bjelorusiji, zemlji iz koje ide agresija na Ukrajinu'

Image
Foto: Youtube

Ukrajinski predsjednik je rekao da su razgovori u Minsku mogli biti mogući da Rusija nije napala Ukrajinu s bjeloruskog teritorija

27.2.2022.
8:58
Youtube
VOYO logo

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odbacuje tvrdnju Rusije da je spremna za pregovore u Bjelorusiji. 

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov ranije je rekao novinarima da je rusko izaslanstvo stiglo u Bjelorusiju, u grad Gomel na razgovore i da "sada čeka Ukrajince", piše Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukrajina je otvorena pregovorima na nekim drugim lokacijama i u državama u koje prema nama nisu pokazale agresiju prema Ukrajini", rekao je Zelenskij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Varšava, Bratislava, Budimpešta, Istanbul, Baku. Predložili smo ih. I bilo koji drugi grad bi nam odgovarao, sve dok na nas ne budu ispaljene rakete s njihovog teritorija", rekao je Zelenskij u video poruci.

Ukrajinski predsjednik je dodao da su razgovori u Minsku mogli biti mogući da Rusija nije napala Ukrajinu s bjeloruskog teritorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
financijski udarac /

Zapad se odlučio za oštre sankcije: Ruske banke izbacuju iz SWIFT-a

Image
financijski udarac /

Zapad se odlučio za oštre sankcije: Ruske banke izbacuju iz SWIFT-a

Ukrajinska vojska priopćila da je jutros oborila "krilatu raketu" ispaljenu na Kijev iz bjeloruskog zrakoplova Tu-22.

"Zračne snage Oružanih snaga Ukrajine prije nekoliko minuta oborile su krilatu raketu lansiranu u glavnom gradu Ukrajine s područja Republike Bjelorusije avionom TU-22", rekao je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ukrajine Valerii Zaluzhnyi, rekao je u izjavi oko 9 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je još jedan ratni zločin Ruske Federacije i Rusije", dodao je Zelenski.

Zelenski je zatražio od stranih državljana diljem svijeta da se pridruže ratu protiv Rusije. Putem priopćenja je poručio da svatko ''tko se želi pridružiti obrani Ukrajine, Europe i svijeta može doći i boriti se rame uz rame s Ukrajincima protiv ruskih ratnih zločinaca.''

''Od stranaca se formira zaseban odjel pod nazivom Međunarodna legija za teritorijalnu obranu Ukrajine. Nema većeg doprinosa koji možete dati radi mira'', poručio je ukrajinski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo