SANKCIJE UJEDINILE RUSE / Za Direkt Jason Corcoran: 'Rusi se osjećaju kao da nemaju izlaza, kao da se štite od vanjskog neprijatelja'

Rusi su do rata i nekoliko neovisnih medija, ali svi oni koji su se usudili govoriti o ratu, više ne mogu govoriti

6.4.2022.
22:40
VOYO logo

Puno se govori o ruskoj propagandi, o tome kako o ratu izvještavaju Rusi, o državnoj televiziji čiji voditelj govori da se vidi da se mrtva tijela u Buči miču.

Imali su do rata i nekoliko neovisnih medija, ali svi oni koji su se usudili govoriti o ratu, više ne mogu govoriti. Ne čudi zato da u Rusiji raste podrška ratu, a sankcije su izazvale kontraefekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darinka Trgo je razgovarala s dobri poznavatelj ruskih prilika, irskim novinarom Jason Corcoran, koji je u Moskvi radio 15 godina. 

Image
stravičan video /

Objavljena je snimka koja pokazuje kako Ukrajinci ubijaju ruske zarobljenike

Image
stravičan video /

Objavljena je snimka koja pokazuje kako Ukrajinci ubijaju ruske zarobljenike

Putinu u Rusiji raste popularnost, New York Times piše da su sankcije ujedinile Ruse, je li time Zapad postigao upravo obrnuti efekt od onoga što su željeli postići sankcijama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, ono što se događa u Rusiji nakon pet tjedana rata i nakon sankcija sa Zapada, je da su se ljudi ujedinili oko svog vođe, čak i oni koji su prvotno bili protiv rata su sad stali iza svog predsjednika. Osjećaju se kao da nemaju izlaza i da se moraju ujediniti kako bi zaštitili Rusiju od vanjskog neprijatelja.

Aleksej Navaljni jučer je objavio na Twitteru da su navodni stručnjaci na ruskim televizijama sve žešći i žešći u svojem huškanju, da stvoreno javno mišljenje ne samo da dopušta Putinu zločine, nego traži od Putina zločine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Aleksej Navaljni je i dalje u zatvoru zbog lažnih optužbi i on ima bolje shvaćanje ruskih medija iz svoje kaznionice nego mnogi kojima je ispran mozak i sjede ispred svog televizora u Moskvi, Sankt Petersburgu ili Vladivostoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo