Europska investicijska banka / 'Za obnovu Ukrajine svijet će možda trebati dati čak 1 bilijun eura, a EU će igrati najveću ulogu'

Image
Foto: Shutterstock

Ova procjena dolazi ususret sastanku čelnika EU-a una kojem će se razgovarati i obnovi Ukrajine i njezinoj kandidaturi za članstvo u uniji

21.6.2022.
14:14
Shutterstock
VOYO logo

Veliki dijelovi Ukrajine potpuno su razoreni. U nekim su gradovima porušene cijele četvrti, granate su sravnile sa zemljom državne institucije, škole, sveučilišta, kazališta, tvornice, trgovačke centre... Ukrajinski gradovi kroz koje su protutnjale najžešće borbe ostali su gotovo neupotrebljivi.

Koliko će trebati da se ta zemlja obnovi do prijeratne razine? Prema prvim procjenama, Ukrajina će možda trebati čak 1 bilijun eura vanjske pomoći, s obzirom na razinu razaranja u zemlji, rekao je čelnik Europske investicijske banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Werner Hoyer je na brifingu u Frankfurtu dodao da će Europa "morati igrati najveću ulogu" u obnovi Ukrajine.

Ova procjena dolazi ususret sastanku čelnika EU-a u četvrtak i petak u Bruxellesu, kako bi razgovarali o planu obnove Ukrajine i njezinoj kandidaturi za članstvo u uniji, a EIB bi mogao igrati središnju ulogu u usmjeravanju novca iz EU u zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo