'nemamo više snage' / Zamjenik zapovjednika Azova: 'Još uvijek branimo Mariupolj, Rusi nas nisu prestali granatirati…'

Image
Foto: Twitter screenshot

Iako je Putin naredio svojim trupama da ne napreduju u tvornicu i obustave napade, oni iz zraka navodno nisu prestali

21.4.2022.
20:35
Twitter screenshot
VOYO logo

Zamjenik zapovjednika posljednjih preostalih Mariupoljskih branitelja rekao je u četvrtak za Washington post da se njegove trupe bore i dalje, unatoč tome što su Rusi proglasili konačno pobjedu u tom gradu.

Svetoslav Palamar, zamjenik zapovjednika puka Azov, javio se preko satelitske veze iz željezare Azovstal gdje su njegove trupe i 36. zasebna brigada marinaca navodno odbile novi napad Rusije. Kazao je da su "opkoljeni" ali se "nastavljaju braniti" i dodao da su uspjeli oštetiti ruska vojna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo u Mariupolju... tako da dokle god smo ovdje, Mariupol još nitko nije predao", rekao je Palamar, iako je priznao da su na izmaku snage i da ih treba evakuirati.

Palamar je rekao da su ruske snage pokušavale dva dana, ali na kraju nisu uspjele upasti na Azovstal. Rekao je da su ukrajinski borci uništili tri ruska tenka, dva borbena vozila pješaštva, oklopni transporter "i puno pješaštva".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Putin naredio svojim trupama da ne napreduju u tvornicu, Rusi je i dalje granatiraju, rekao je Palamar.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič rekao je u četvrtak da su ruske tvrdnje o pobjedi u Mariupolju preuranjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu fizički uzeti Azovstal, shvatili su, tamo su doživjeli ogromne gubitke. Naši branitelji ga i dalje drže", rekao je.

Image
Pao Mariupolj /

Putin čeka da vojnici i civili iz Azovstala počnu izlaziti po hranu i vodu. Naredio: 'Ne smije izaći ni muha!'

Image
Pao Mariupolj /

Putin čeka da vojnici i civili iz Azovstala počnu izlaziti po hranu i vodu. Naredio: 'Ne smije izaći ni muha!'

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu procijenio je u četvrtak da je u Azovstalu ostalo oko 2000 vojnika, dok je potpredsjednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk rekla da se tamo nalazi oko 1000 civila i 500 ranjenih vojnika te zatražila "hitni humanitarni koridor" za njihovo izvlačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palamar je rekao da su civili tražili jamstva za svoju sigurnost prije nego što su pristali napustiti tvornicu. Pozvao je "cijeli svijet da podrži predsjednika i političare i da daju jamstvo sigurnog izlaska civilima, uklone ranjene i mrtve te evakuiraju garnizon koji brani Mariupol."

"Ne postoji dovoljno snaga da se uzdržavaju i borci i Mariupolj. Inzistiramo da treća zemlja ponudi siguran izlaz boraca iz čeličane i da nas na svoj teritorij primi neka treća zemlja. Želimo spasiti što više života naših boraca, koji su dobri borci, koji su se borili dugo i hrabro", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo