ramzan kadirov / Zloglasni čečenski vođa dao je ponudu Musku nakon što je pozvao Putina da se 'pošaketaju': 'Uništio bi te. Elona'

Image

Kadirov je poručio Musku da bi prije borbe s Putinom morao 'malo ojačati'

16.3.2022.
9:17
VOYO logo

Nakon što je Elon Musk, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i vlasnik Tesle, "bacio rukavicu" Vladimiru Putinu da se bori s njim šakama, a da je ulog Ukrajina, odgovorio mu je čečenski vođa i saveznik ruskog predsjednika Ramzan Kadirov. 

"Ne bih vam savjetovao da se natječete s Putinom", napisao je u podužem postu na Telegramu, prenosi Business Insider.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ekscentrični bogataš pozvao je putem Twittera ruskog predsjednika da se potuku.

"Ovime izazivam Vladimira Putina na jednu borbu. Ulog je Ukrajina", napisao je Musk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihvaćaš li?", pitao je Musk na ruskom, izravno na Putinovom Twitter računu.

Kadirov je poručio Musku da bi prije borbe s Putinom morao "malo ojačati". Istaknuo je Putinove vještine u judu, ali je rekao da to nije glavni razlog zašto bi Musk izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kadirov je napisao da je Musk samo "poslovni čovjek i Twitter bloger" u usporedbi s Putinom, koji je "svjetski političar, strateg, pošast Zapada i SAD-a". Smatra kako bi bilo nesportski da Putin ide pobijediti tako slabijeg protivnika.

Sve o ratu u Ukrajini pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto toga, rekao je, Musk bi trebao proći obuku u jednoj od čečenskih akademija za specijalne snage i u "Fight Clubu Akhmat" - lancu čečenskih boksačkih klubova koje je osnovao i nazvao po svom ocu, bivšem čečenskom vladaru Ahmatu Kadirovu.

"Nakon obuke vratio bi se iz Čečenije kao potpuno druga osoba - ne kao Elona, već kao Elon", poručio je Čečen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije dugo trebalo čekati da Musk odgovori Kadirovu. 

"Hvala vam na ponudi, ali tako odličan trening bi mi dao preveliku prednost. Ako se plaši borbe, pristat ću da koristim samo lijevu ruku, a nisam ljevoruk", odgovorio je Musk, a onda promijenio ime na Twitteru u "Elona".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zloglasna reputacija

Ramzan Kadirov jedan je od najčvršćih Putinovih lojalista. Putin je Kadirovu službeno predao vodstvo Čečenije 2011. nakon što je Kadirov bio nekoliko godina kao premijer regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čečenske jedinice koje vodi Kadirov su stekle zloglasnu reputaciju i bore se na strani Rusije u Ukrajini, a on sam je pak poznat po mučenju svojih protivnika, otmicama i okrutnim ubojstvima i sve to uz dopuštenje Vladimira Putina.

U invaziji na Ukrajinu, Kadirov je više puta pozivao na jače napade, frustriran teškim napredovanjem Rusije. U nedjelju je tvrdio da je u blizini Kijeva sa svojim vojnicima, ali nije pružio dokaze.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo