apeli sa svih strana / Referendum koji je podijelio društvo: Tko je na čijoj strani?

Image
Foto: RTL

Kako se približava 1. prosinca, tako se i zahuktava kampanja za referendum. Dok pobornici 'glasovanja za' dobivaju potporu s oltara, brojne poznate osobe, poličari, ali i građani dali su podršku kampanji 'ja glasujem protiv'.

29.11.2013.
9:06
RTL
VOYO logo

Sve brojnijoj kampanji 'glasuj protiv', nakon poznatih osoba i političara u Hrvatskoj, pridružili su se i mnogi europarlamentarci, kao i Hrvati i Hrvatice koji žive u Bruxellesu.

Hrvatski europarlamentarci su se time uključili u inicijative Ja glasam protiv i Jednakost, koje su skupile nekoliko tisuća fotografija građana koji su se slikali s natpisom 'protiv' pruživši na taj način otpor diskriminatornoj ustavnoj definiciji braka.

"Pokažite da ste protiv referenduma kojim se stvaraju podjele unutar hrvatskog društva na poželjne i nepoželjne", pozivaju na stranici Ja galsam protiv, koju je dosad lajkalo više od 50.000 osoba.

Glazbena imena poput TBF-a, Leta 3, Le Zbora, Punčki, Stillnessa i Kawasaki 3p sinoć su na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba pozvali građane da iziđu na referendum i glasuju protiv netolerancije i diskriminacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došla sam ovdje jer se prije nekoliko mjeseci pojavila jedna gospođa za koju nitko prije nije ni znao u Hrvatskoj. Htjela bi govoriti o ljubavi, o tome što je Isus propovijedao... U ovim teškim ekonomskim vremenima, ljudima ostaje samo vjera u ljubav i njihova djeca. Na to su ih uspjeli dobiti, na najtanje emocije", rekla je Severina jučer na Trgu za RTL Danas.

Ako budete šutjeli, sutra će doći po vas zato što se Dalmatinac u Zagrebu, zato što ste invalid...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođa o kojoj sam pričala na početku je dobila zemlju od Crkve i to može ostaviti svojoj djeci u nasljeđe, no vašoj djeci Crkva neće dati ništa u nasljeđe, oni će biti siromašni, ali ono što im možete dati u nasljeđe je njihova sloboda. Ja vas molim da 1. 12. glasate PROTIV. Ako budete šutjeli, sutra će doći po vas zato što se Dalmatinac u Zagrebu, zato što ste invalid, zato što imate siromašno dijete pa će ga izbaciti iz škole jer nije bogato. Sutra će doći po vas - danas homoseksualci, sutra vi", poručila je Severina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanji 'za' podršku je očekivano dala Crkva, ali neočekivano jest da se djecu nižih razreda na satovima vjeronauka u jednoj sekularnoj državi podučava molitivi za uspjeh referenduma. Ovu kampanju su podržali i Dario Šimić, Thompson, Nino Raspudić te Rafael Dropulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo