HNS SE OBRUŠIO NA BANDIĆA / 'Reisman nije zaslužila Medalju Grada Zagreba'

Image
Foto: PIXSELL

Zagrebački HNS ocjenjuje da Judith Reisman nije ispunila uvjete kojima bi zaslužila priznanje Grada Zagreba stičući kako je ona poznata po 'zabrinjavajućim, nedemokratičnim i homofobnim stavovima'.

1.2.2013.
11:06
PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački HNS smatra neprihvatljivom odluku gradonačelnika MilanaBandića o uručenju Medalje Grada Zagreba kontroverznoj američkoj publicistkinji JudithReisman ističući kako je ona poznata po "zabrinjavajućim, nedemokratičnim i homofobnim stavovima" te drže da nije ispunila uvjete kojima bi zaslužila to priznanje.

"Grad Zagreb je otvoren i tolerantan grad koji je svakome dobar domaćin, ali smatramo da tvrdnje 'kako bi uvođenje seksualne edukacije dovelo do porasta pedofilije, seksualnoga nasilja, abortusa, razvoda i trgovanja djecom', kao i navodi 'kako su homoseksualni krugovi u Njemačkoj najodgovorniji za pojavu nacizma te da pornografija oštećuje mozak' nisu 'vrijednosti i stajališta', kako je rekao gradonačelnik Bandić, na kojima trebamo zahvaljivati Judith Reisman", ističe u današnjem priopćenju zagrebački HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatraju da "takve neistinite i znanstveno neutemeljene teze služe isključivo širenju diskriminacije" te da se na njima "nitko ne treba niti smije zahvaljivati u ime građana Grada Zagreba".

Podsjećajući gradonačelnika da se Medalja Grada Zagreba dodjeljuje građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu, zagrebački HNS ocjenjuje da Judith Reisman nije ispunila uvjete kojima bi zaslužila priznanje Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački HNS pritom napominje da podržava iznošenje različitih mišljenja i stavova u svakoj konstruktivnoj raspravi vođenoj u demokratskom ozračju, a posebno u okviru teme o uvođenju zdravstvenog odgoja te smatraju da je mladima potrebno pružiti znanstveno utemeljene činjenice i znanje primjereno njihovom uzrastu, a koje će im pomoći u sazrijevanju, odgovornom ponašanju i donošenju pravilnih životnih odluka.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić razgovarao je jučer u Gradskoj upravi s dr. Judith Reisman koja u Zagrebu boravi od 28. do 31. siječnja u organizaciji građanske udruge Vigilare te joj uručio Medalju Grada Zagreba i zahvalio zbog vrijednosti i stajališta koje promiče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo