"PRIORITET U 2009." / RH će s Dodikom imati specijalne odnose?

Image

Gazda Republike Srpske Milorad Dodik kaže da će 2009. prioritet njegovih razgovora s RH i Crnom Gorom biti sklapanje sporazuma o specijalnim odnosima.

29.12.2008.
17:19
VOYO logo

BEOGRAD - Kontroverzni premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je u ponedjeljak da postoji potreba za ostvarivanjem sporazuma o specijalnim odnosima RS s Hrvatskom i Crnom Gorom, i da očekuje da će u 2009. godini prioritet razgovora s te dvije zemlje biti upravo sporazum o specijalnim vezama.

"Ustavna pozicija entiteta je da imaju pravo na specijalne odnose sa susjednim zemljama, ja sam uvjeren da prava koja imamo treba apsolutno konzumirati i da tu nema ništa sporno", rekao je Dodik u Beogradu, ocijenivši da stvaranje specijalnih odnosa sa susjednim zemljama nije negiranje Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o najavljenim ustavnim promjenama u BiH, Dodik je kazao da njegov entitet u njima neće sudjelovati ako taj proces bude pod vodstvom "nekih stranih veleposlanstava ili organizacija".

"Ako možemo doći do ustava koji je dio kompromisa lokalnih političkih čimbenika, u redu, takav pristup ćemo podržati, a ako ne, onda nam nitko sa strane ne može pisati ustav", zaključio je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo