SJEDNICA BEZ ŠUKERA / U HNS-u ni ne pomišljaju na ostavke: 'Ovo je ozbiljan pokušaj udara!'

'Ne bježimo od odgovornosti. Točno je da nešto nije u redu i prihvaćamo činjenicu da neke odluke nisu bile u redu, posebno prema Hajduku. No emocija se mora zamijeniti razumom', rekao je Damir Vrbanović.

25.11.2014.
15:17
VOYO logo

U utorak poslijepodne završila je izvanredna sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Nakon sjednice novinarima se obratio izvršni predsjednik DamirVrbanović.

"Priča o buntu prema Torcidi pada u vodu jer je Ravnateljstvo policije potvrdilo da je sve bilo po zakonu", poručio je Vrbanović nezadovoljnim Hajdukovim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neshvatljiv mi je potez Hajduka da se solidarizira s dijelom navijača. Hajduk je pokušao odgoditi utakmicu za 15 minuta, pa za sat vremena... Nigdje nisam vidio da netko radi nešto ovakvo, odgađa utakmicu jer navijači nisu ušli na stadion. Zamislite da ne puste 20 navijača Borussije u München i Borussia se vrati u Dortmund. Ogorčeni smo ovim potezom Hajduka", dodao je Vrbanović te nastavio pomirljivijim tonom:

"Ne bježimo od odgovornosti. Točno je da nešto nije u redu i prihvaćamo činjenicu da neke odluke nisu bile u redu, posebno prema Hajduku. No emocija se mora zamijeniti razumom. Ovo je ozbiljan pokušaj udara. Pozivamo čelnike Hajduka, Ministarstvo sporta i policiju na hitan i neodgodiv sastanak. Hajduk je prevelika institucija da bi se ovo pretvorilo u bunt", rekao je izvršni predsjednik HNS-a dodajući da na sjednici nisu raspravljali o ostavkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni predsjednik HNS-a je otkrio kako se na sjednici IO-a nije raspravljalo o Hajdukovom zahtjevu za ostavkom vodstva saveza.

„O ostavkama nije bilo riječi. Zna se kako se bira vodstvo saveza i na koji način,“ naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrbanović je osim čelnika Hajduka na sastanak pozvao i predstavnike nogometne organizacije Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ravnateljstva policije.

„HNS nije elitistička organizacija. Tražimo hitan i neodgodiv sastanak. Od sutra pa nadalje. Nema alternative razgovoru,“ istaknuo je Vrbanović još jednom ponovivši kako je HNS uređen savez koji je više puta kontroliran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Stalno smo pod kontrolama, no nemamo što skrivati. Financijski podaci su u nadležnim institucijama.“

Dodao je Vrbanović i kako je predsjednik HNS-a DavorŠuker od četvrtka na putu izvan Europe, u Bangkoku gdje djeluje kao član FIFA-ine komisije za profesionalni nogomet. Čelni čovjek hrvatskog nogometa se brine za svjetski nogomet, dok mu je domaći u rasulu. Zanimljivo, zar ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključci Izvršnog odbora:

  • Najstrože osuđujemo nepropisno ponašanje navijača, posebno incident u Milanu. Osuđujemo i nezabilježeno solidariziranje Hajduka s navijačima koji nisu mogli na stadion pod zakonskom odlukom. Napravljena je velika šteta ugledu hrvatskog nogometa.
  • Pozdravljamo djelovanje policije i pozivamo druge institucije da slijede taj primjer. Organizator je dužan provoditi Zakon.
  • Podrška disciplinskim tijelima Hrvatskog nogometnog saveza da svoje odluke donesu sukladno propisima i bez emocija.
  • Naglašavamo da je Hajduk član HNL-a, što znači da mora poštovati propise. Ovo je velika opasnost za nogometnu organizaciju. Krajnje je vrijeme za razgovor kako ne bismo ugrozili natjecanje.
  • HNS ostaje dosljedan u borbi protiv svih anomalija koje štete hrvatskom nogometu.
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo