BOYSI I TORCIDA NA ISTOJ TRIBINI / Hajduk spasio bod u sudačkoj nadoknadi!

Dinamo i Hajduk odigrali su 2:2 u najvećem hrvatskom derbiju, no više od travnjaka zanimljivije je bilo na tribinama. Naime, BBB-i i Torcida zajedno su bez incidenata navijali s istočne tribine.

1.12.2013.
14:35
VOYO logo

ZAGREB - Najveći derbi hrvatskog nogometa Dinamo - Hajduk koji je danas odigran na stadionu Maksimir završio je rezultatom 2-2, a Hajduk je osvojio bod golom Maglice u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Hajduk je poveo u 10. minuti golom Kouassija nakon sjajne asistencije Sušića. 'Modri' su izjednačili u 27. minuti golom Soudanija koji je sa sedam metara prevario Kalinića. Dinamo je u 54. minuti okrenuo rezultat nakon što je Čop sjajno pogodio glavom na Antolićev ubačaj. Gosti su u 75. minuti mogli izjednačiti, no Jozinović je iz izgledne pozicije loše pucao. Ipak, Hajduk je u samoj završnici stigao do boda golom Maglice koji je zabio odbijenu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji okršaj Dinama i Hajduka ostat će upamćen i po tom što su Bad Blue Boysi i Torcida zajedno navijali s istočne tribine. Navijačke skupine dva najveća hrvatska kluba ujedinila je borba protiv 'vaučerizacije' i vodstva Hrvatskog nogometnog saveza. Navijači su zajedno ušli na istočnu tribinu i tijekom susreta nisu zabilježeni nikakvi fizički sukobi.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nažalost i ovoga puta s tribina se čulo neprimjereno navijanje. Stadionom je odjekivalo 'Za dom spremni', a na meti uvreda bili su i ZdravkoMamić, DavorŠuker, te HNS-a. Na Istoku je bilo više od dvije tisuće navijača Hajduka, a zanimljivo na jugu svega 20-tak navijača s vaučerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je zadržao vodstvo na ljestvici sa 37 bodova, Hajduk na drugom mjestu ima bod manje, a treći je Split sa 30 bodova.

TIJEK SUSRETA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE!

90. min: GOOOL! Hajduk je izjednačio! Dinamova obrana u nekoliko navrata nije otklonila opasnost, potom je Zelenika obranio udarac jednog gostujućeg napadača, no lopta se odbila do maglice koji pogađa za 2:2!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. min: Kakva šansa za Hajduk u samom finišu! Bukva je iz neposredne blizine pucao glavom, no Zelenika krajnjim naporom brani!

86. min: Polako se bliži kraj utakmice, a većih napetosti na travnjaku nema. Dinamo rutinirano čuva prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70. min: Odlično se Čop izborio za poziciju, dobro je pucao, ali Kalinić opet odlično reagira.

54. min: GOOOL! Dinamo poveo preko Duje Čopa! Antolić je s desne strane precizno centrirao pred gol Hajduka, a dodavanje je glavom u mrežu utrpao Duje Čop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. min: Neugodno ubacivanje Soudanija s desne strane koje krajnjim naporom izbacuje Kalinić.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

46. min: Počelo je drugo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ PRVOG DIJELA

45. min: Odlična prilika za Kouassija, no njegov udarac iskosa odlazi pored gola Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35. min: Dobro su kombinirali Splićani, no Pašalić je bio neprecizan.

32. min: Opet je najviši u skoku bio Fernandes, bolje je pucao ovaj put, ali Kalinić je bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27. min: GOOOL! Dinamo je izjednačio! Antolić je opalio nakon slobodnjaka, lopta je sretno došla do Soudanija koji iz blizine nije imao težak posao matirati Kalinića.

24. min: Lima je ubacio pred gol gdje je najviši bio Fernandes, no lopta odlazi visoko iznad vrata Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18. min: Pucao je Ademi glavom, no Hajdukov vratar lako brani.

18. min: Soudani je odlično probio desnu stranu, poslao povratnu loptu, no udarac Brozovića odlično skida Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13. min: Zaprijetio je Duje Čop, no Kalinić izbacuje u korner.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

11. min: GOOOL! Hajduk vodi 1:0! Kouassi je iskoristio rupu u Dinamovoj obrani i bez problema svladao nemoćnog Zeleniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. min: Prvi udarac u okvir gola jedva je vrijedan spomena. Kouassi je pucao, ali lakoćom brani Zelenika.

5. min: Za razliku od tribina, na terenu nema gotovo nikakvih značajnijih događanja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. min: Utakmica je počela! S tribina se ori 'HNS pederi, nogomet ste sje****' i 'Za dom spremni'!

Uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa Dinamo - Hajduk na ulicama Zagreba bila je vidljiva gotovo nestvarna scena - Torcida i Bad Blue Boysi zajedno su bez incidenata koračali prema stadionu, a potom su i na istoj tribini navijali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačke skupine dva najveća hrvatska kluba ujedinila je borba protiv 'vaučerizacije' i vodstva Hrvatskog nogometnog saveza. Navijači su zajedno ušli na istočnu tribinu i do sada nisu zabilježeni nikakvi fizički incidenti. Nažalost i ovoga puta s tribina se čulo neprimjereno navijanje. Stadionom je odjekivalo 'Za dom spremni', a na meti uvreda bili su i ZdravkoMamić, DavorŠuker, te HNS-a. Na Istoku je bilo više od dvije tisuće navijača Hajduka, a zanimljivo na jugu svega 20-tak navijača s vaučerima.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Navijači Hajduka okupili su se u središtu Zagreba ispred HNK, a potom pješice krenuli prema Maksimiru. U koloni je bilo više od 2.000 navijača, a pratile su ih jake snage policije. Centar grada nadlijetao je i policijski helikopter. Torcidinoj koloni ispred Maksimira su se pridružili i Bad Blue Boysi i zajedno su krenuli prema istočnoj tribini. Nagađalo se kako će policija pokušati razdvojiti navijače Hajduka i preseliti ih na južnu tribinu, no od toga se očito odustalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJAVA

Nakon dugo vremena najveći hrvatski derbi ima rezultatski značaj, no umjesto u vještine jednog Soudanija ili Kouassija oči domaće javnosti bit će uperene u maksimirske tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverzna vaučerizacija rezultirala je navijačkom solidarizacijom pa će po svemu sudeći istočnu tribinu Maksimira dijeliti Bad Blue Boysi i Torcida.

Naravno, taj potez navijača zagorčao je život Jovanoviću, Šukeru, Mamiću i policiji jer samo će jedna usijana glava biti dovoljna da ionako uzavrele strasti kulminiraju.

No, ipak se nadamo da će se navijačka solidarnost i u ovih 90 minuta pokazati na djelu...

Tekstualni prijenos utakmice pratite na našem portalu!

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo