povijesni izbori u mianmaru / San Suu Kyi proglasila pobjedu na izborima

Image
Foto: PIXSELL

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi, koju je još prije dvije godine vojna hunta smatrala najvećim državnim neprijateljem, je osvojila zastupničko mjesto prvi put u svojoj karijeri.

2.4.2012.
7:30
PIXSELL
VOYO logo

Stranka oporbene prodemokratske čelnice Aung San Suu Kyi - Nacionalna liga za demokraciju (NLD) objavila je kako je premoćno pobijedila na djelomičnim parlamentarnim izborima održanima u nedjelju u Mianmaru osvojivši sva osim jednog upražnjenog mjesta.

Djelomični parlamentarni izbori održali su se za popunu 45 slobodnih, od ukupno 664 zastupničkih mjesta. To su bili prvi izbori u Mianmaru otkako je nova, nominalno civilna vlada, stupila na dužnost u ožujku prošle godine.

Na izborima je San Suu Kyi, dobitnica Nobelove nagrade za mir, osvojila zastupničko mjesto prvi put u svojoj karijeri koja je obilježena 20-godišnjom borbom protiv vojne vlasti u bivšoj Burmi i višegodišnjim kućnim pritvorom.

"Koliko smo čuli iz naših izvora, kandidati NLD-a osvojili su sva 44 mjesta. Mislim da će izborno povjerenstvo uskoro službeno objaviti", kazao je voditelj kampanje stranke Nyan Win.

Izborno povjerenstvo Mianmara tek treba potvrditi sve izborne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo