OSNOVAO TVRTKU U AUSTRIJI / Sanader će davati savjete

Image

Prima Consulting GmbH se bavi trgovinom svih proizvoda, izvozom i uvozom, savjetodavnim uslugama i financijama. Odbjegli Sanader je firmu osnovao zajedno s Wofgangom Kroessom.

15.9.2010.
11:26
VOYO logo

BEČ -  Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je 31. kolovoza ove godine, dan nakon predavanja na Europskom forumu u Alpbachu, u Innsbrucku osnovao savjetodavnu tvrtku Prima Consulting GmbH, javlja u srijedu austrijska novinska agencija APA.

Sanader je tvrtku osnovao zajedno s Wofgangom Kroessom iz Tirola, ali APA prenosi kako je ona 95 posto u vlasništvu odbjeglog hrvatskog premijera. Osnivači su dosad uplatili pola od ukupnog iznosa temeljnog kapitala, odnosno 35.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima austrijskog WirtschaftsBlatta, lista koji objavljuje podatke o tvrtkama, Prima Consulting GmbH se bavi trgovinom svih proizvoda, izvozom i uvozom, savjetodavnim uslugama i financijama.

"Tvrtka je osnovana za razdoblje nakon bavljenja politikom. Pripreme su tekle određeno vrijeme. Njegov (Sanaderov) fokus trenutačno je predavanje na sveučilištu Columbia", kazala je Heidi Glueck, Sanaderova glasnogovornica u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što je krenuo u političke vode, Sanader je bio poduzetnik u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo