PRAVI PROFESIONALAC / Sulejmanov glas bi posramio mnoge naše 'zvijezde'

Image
Foto: RTL

Halit Ergenc je prvotno upisao Tehnički fakultet u Istambulu, smjer brodogradnje i oceanologije, da bi se nakon samo godine dana prebacio na Glazbenu akademiju, smjer operno pjevanje, a kasnije smjer solo pjevanje u mjuziklu.

3.8.2012.
15:26
RTL
VOYO logo

Turski glumac Halit Ergenc nerado pjeva pred kamerama, ali ne zato što ne zna. Naprotiv, Halit je pravi profesionalni glazbenik koji se školovao na fakultetima i uvježbavao glas u mjuziklima i operama, a kako bi opovrgnuo glasine turskog žutog tiska, nedavno je u televizijskom showu „Beyaz“ bez greške otpjevao bezvremenski klasik „Angie“, baladu grupe The Rolling Stones, i time ostavio u šoku brojne gledatelje u studiju i pred televizorima.

Halit Ergenc je prvotno upisao Tehnički fakultet u Istambulu, smjer za brodogradnju i oceanologiju, da bi se nakon samo godine dana studija prebacio na Glazbenu akademiju, smjer operno pjevanje, a kasnije je prešao na smjer solo pjevanje u mjuziklu. Nakon dvije godine Halit je otišao u SAD trbuhom za kruhom, putovao s kazališnom skupinom po cijeloj državi, a ponekad radio i kao konobar. Vratio se kući na nagovor prijatelja i obitelji, koja mu je jako nedostajala tijekom boravka u Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je suditi po genima, Halit je svoju muzikalnost i ljubav prema glumi naslijedio od oca Saita Mehmeta Alija, vrhunskog tekstopisca i glazbenika koji je izdao desetak albuma i napisao preko četrdeset pjesama za druge turske glazbenike. A i Halitov trogodišnji sin, kojeg ima s Berguzar Korel (dobio je ime Ali, po Halitovom ocu), voli glazbu. Kako kaze sama Berguzar, mali Ali obožava slušati jazz, ali i Michaela Jacksona, Lennyja Kravitza i tursku senzaciju Imany.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halit uživa status idola u rodnoj Turskoj, prvenstveno zbog serije „SulejmanVeličanstveni“ - obični ljudi na ulici ga pozdravljaju uzvikujući mu „Živio kralj!“, aludirajući na njegovu ulogu najomiljenijeg sultana. Iako je serija u početku izazvala brojne kritike zbog 'pogrešnog prikazivanja' tog povijesnog lika, s vremenom je postala najgledaniji program u povijesti turske televizije. I dok mi čekamo jesen i premijeru serije „Sulejman Veličanstveni“ na RTL Televiziji, u Turskoj će sredinom rujna započeti snimanje treće sezone ove povijesno-romantične sage o sultanu i njegovom veličanstvenom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo