NAKON ISTRE, DALMACIJA / Snažna nevera u Šibeniku i Zadru

U "Krešimirovom gradu" ulice su bile poplavljene, a neko vrijeme nije bilo struje. U Zadru je vjetar srušio jedno stablo na parkirani automobil.

30.7.2010.
18:18
VOYO logo

ŠIBENIK - Olujno nevrijeme koje je u petak predvečer pogodilo Šibenik i okolicu, na pola je sata bez električne energije ostavilo veći dio "Krešimirovog grada".

Struje je nestalo nešto prije 18 sati zbog kvara na trafostanici 110/35, koji je uzrokovan snažnom neverom. HEP-ove su ekipe odmah izašle na teren te se napon postupno počeo vraćati od 18,15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevera je, inače, bila prilično žestoka. Uz grmljavinu je padala obilna kiša, a puhao je i olujni vjetar tako da su u samo nekoliko minuta s plaža pobjegli svi kupači, a s terasa kafića i restorana svi gosti.

Poplavljeno je nekoliko podruma, a voda je blokirala neke gradske ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije kiše, od udara gromova buknuli su požari na više lokacija. Šibenski vatrogasci kažu da je gorjelo na Jelinjaku, donjem polju kod sv. Lovre, između Šibenskog mosta i Vodica te na otocima Kapriju i Žirju. Svi požari su ugašeni uz pomoć kiše.

Oluja je u petak pogodila i zadarsko područje. U samom Zadru vjetar je jedno stablo srušio na parkirani automobil, ali ozlijeđenih nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografije su iz Šibenika, a snimke u videoprilogu iz Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo