OPASNA PRIRODA / Snježna lavina ubila sedmoricu Kanađana

Nesretni avanturisti zaputili su se motornim sanjkama u planinu iako je na snazi bilo upozorenje o opasnosti od snježnih lavina. Za jednim se muškarcem još traga.

30.12.2008.
8:39
VOYO logo

FERNIE - Kanadska policija potvrdila je da su spasilačke ekipe iz snijega izvukle tijela sedmorice muškaraca koji su nastradali u dvije snježne lavine u planinama nedaleko od grada Fernieja, u zapadnoj Kanadi.

Spasilačke ekipe, koje čine 25 profesionalnih spasilaca i isto toliko dobrovoljaca, tragaju za još jednim muškarcem. Od lavine su se zasad spasila trojica avanturista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila u nedjelju poslijepodne, a prethodio joj je gust snijeg koji je padao nekoliko dana. Grupa od jedanaestorice mladića zaputila se motornim sanjkama na područje Stjenjaka, iako je prethodno izdano upozorenje o opasnosti od snježnih lavina. Prva lavina zatrpala je osmoricu skijaša, dok je druga pokosila preostalu trojicu mladića koji su krenuli pomoći prijateljima. Njih su spasilačke ekipe, srećom, uspjele pronaći žive.

Stanovnici Ferniea, gradića od 4.000 stanovnika, dobro su poznavali nesretne muškarce te poručuju da polako gube nadu da će posljednjeg mladića pronaći živoga. U ponedjeljak navečer okupili su se na središnjem trgu i paljenjem svijeća odali počast svojim poginulim sugrađanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo