pozornica na Rivi / Split dao sve dozvole za gay pride!

Image

Grad Split danas je i službeno odobrio korištenje javnih površina za subotnju 3. gay-paradu, izjavila je Sanja Juras iz "Kontre".

5.6.2013.
15:52
VOYO logo

Moto ovogodišnje parade je potpuna ravnopravnost, a Juras je potvrdila kako će u paradi među sudionicima biti i novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Organizatori splitske gay-parade su udruge "Kontra", "Iskorak" i "Rišpet" koje će, za razliku od prošle godine, ove godine od grada Splita dobiti pozornicu na Rivi. Osim toga, grad bi, opet na traženje organizatora, u subotu tijekom parade na Pjaci trebao postaviti zastavu duginih boja, najavila je Juras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici ovogodišnje parade u 14 sati krenut će iz Đardina Ulicom kralja Tomislava, preko Marmontove do Rive, gdje će biti središnji događaj. I ove će se godine na tri mjesta ljudi moći pridružiti povorci.

"Tražimo potpunu ravnopravnost. Jednaku pravnu zaštitu za istospolne obitelji koju uživaju raznospolne obitelji, pravo na brak i izvanbračnu zajednicu. Pozdravljamo činjenicu da je Vlada RH prepoznala da je neprihvatljiv i neustavan referendum kojim bi se odlučivalo o uskraćivanju zaštite obiteljskog života istospolnim parovima, konkretno - prava na brak. Tražimo od mjerodavnih državnih institucija sprječavanje referenduma o ljudskim pravima, ali i konkretne korake kako bi se osigurala potpuna ravnopravnost istospolnim obiteljima", rekla je Juras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonela Lolić iz splitske policije rekla je kako će ove godine manji broj policajaca osiguravati gay-paradu nego prošle godine, kada ih je bilo 900. To je dijelom i zato što u zoni osiguranja nije bilo izgreda, dodala je. Splitskim policajcima pomagat će kolege iz susjednih policijskih uprava, a organizatori će osigurati oko 40 svojih redara.

"Naša je policijska uprava prijavu za javno okupljanje od organizatora zaprimila u ožujku ove godine", izvijestila je Lolić i dodala da će, prema zakonu, učiniti sve da se taj skup neometano i održi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće godine LGBT (lezbijke, gay, biseksualci, transrodne/transseksualne osobe) u Hrvatskoj obilježava 25 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo