ORGANIZATORI NAPOKON POPUSTILI / Nesnosne vrućine nakratko prekinule Australian Open

Image
Foto: AP

Organizatori, kojima se zamjeralo što forsiraju igrače da igraju pod takvim temperaturama u utorak i srijedu, odlučili su da se svi teniski mečevi nastave do kraja tekućeg seta i potom prekinu.

16.1.2014.
9:38
AP
VOYO logo

MELBOURNE - Četvrtog dana prvog ovogodišnjeg grand slam turnira, Australian Opena, visoke temperature prisilile su organizatore na prekid igre na vanjskim terenima od otprilike četiri sata, od 14 do 18 sati po lokalnom vremenu.

Igra je prekinuta kada je temperatura dosegla 41 stupanj, a tijekom dana je narasla i na maksimalnih 43.3 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su svoje susrete 2. kola nakon prekida zbog ekstremne vrućine započeli i dvoje preostalih hrvatskih predstavnika u Melbourneu, MarinČilić, koji igra protiv Francuza GillesaSimona, te AjlaTomljanović protiv Amerikanke SloaneStephens.

Na nehumane uvjete igranja tenisači su se žalili i ranije, posebice kad su igrali u razdoblju kad su vrućine najveće, a hrvatski tenisač Ivan Dodig morao je u srijedu predati susret zbog iscrpljenosti bosanskohercegovačkom predstavniku DamiruDžumhuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je izjavio da ni nakon pola sata od meča nije mogao stati na noge te apelirao na organizatore da poslušaju igrače i naprave prekid od 13 do 16 sati ili da organiziraju večernje mečeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo